- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
- Dolu bir tatlı kaşığı granül kahve
Muhallebi için:
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
Ganaj için:
- 2 kutu krema(200ml)
- 250 gram beyaz çikolata
- 20-30 gr sütlü çikolata
Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekimizi yapmak için yumurta ( oda sıcaklığında) ve şekeri iyicene çırpıyoruz, sıvı materyalleri de katıp sonra unu elekten geçirip vanilya dahil ekleyip çırpıyoruz.
- Kekimizi yağladığımız borcama döküyoruz ve evvelce ısıtılmış 160 derecelik fırınca üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz. ( ben borcamı büyük uzunluk kullandım. Birinci sıcağı giden keki çatal ile heryerini delip hazırladığımız sütü gezdiriyoruz. (süt&granul kahve karışımı).
- Muhallebiyi tereyağı ve kahve hariç bütün gereçleri bir tencereye alıp pişiriyoruz, pişen muhallebiye tereyağını ve kahveyi ek edip karıştırıyoruz.
- Soğuması için üzerini sitreçleyip balkona birabilirsiniz.
- Soğuyan muhallebimize krem santi yide ekleyip iyicene çırpıyoruz. ( ben krem şantiyi direk dokuyorum katı kıvam için) pastacı kreması üzere olduğunda kekimize döküyoruz.
- Ganaj için 2 yemek kaşığı krema ile sütlü çikolatayı bir yerde, kalan krema ve beyaz çikolatayı farklı bir yerde eritiyoruz ve soğuyan kremanın üzerine evvel beyaz çikolatayı döküyoruz.
- Daha sonra sütlü çikolatayı şeritler yaparak gezdiriyoruz, bir kürdan yardımı ile şekillendiriyoruz.
- Hazırladığımız keki dolapta dinlendiriyoruz.
- Bir gece evvelden yaparsanız dahada hoş olur, dinlenen pastamızın kenarına fındık kırığı yahut krokan ile süsleyip servis ediyoruz. *afiyet olsun.
Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Latte Pasta first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...