reklam
reklam
reklam
reklam

Latte Pasta

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
latte-pasta-0-ZP8J8WpQ.jpg

Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

• 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

• 2 su bardağı süt
  • Dolu bir tatlı kaşığı granül kahve

Muhallebi için:

• 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti

Ganaj için:

• 2 kutu krema(200ml)
  • 250 gram beyaz çikolata
  • 20-30 gr sütlü çikolata

Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Kekimizi yapmak için yumurta ( oda sıcaklığında) ve şekeri iyicene çırpıyoruz, sıvı materyalleri de katıp sonra unu elekten geçirip vanilya dahil ekleyip çırpıyoruz.
  2. Kekimizi yağladığımız borcama döküyoruz ve evvelce ısıtılmış 160 derecelik fırınca üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz. ( ben borcamı büyük uzunluk kullandım. Birinci sıcağı giden keki çatal ile heryerini delip hazırladığımız sütü gezdiriyoruz. (süt&granul kahve karışımı).
  3. Muhallebiyi tereyağı ve kahve hariç bütün gereçleri bir tencereye alıp pişiriyoruz, pişen muhallebiye tereyağını ve kahveyi ek edip karıştırıyoruz.
  4. Soğuması için üzerini sitreçleyip balkona birabilirsiniz.
  5. Soğuyan muhallebimize krem santi yide ekleyip iyicene çırpıyoruz. ( ben krem şantiyi direk dokuyorum katı kıvam için) pastacı kreması üzere olduğunda kekimize döküyoruz.
  6. Ganaj için 2 yemek kaşığı krema ile sütlü çikolatayı bir yerde, kalan krema ve beyaz çikolatayı farklı bir yerde eritiyoruz ve soğuyan kremanın üzerine evvel beyaz çikolatayı döküyoruz.
  7. Daha sonra sütlü çikolatayı şeritler yaparak gezdiriyoruz, bir kürdan yardımı ile şekillendiriyoruz.
  8. Hazırladığımız keki dolapta dinlendiriyoruz.
  9. Bir gece evvelden yaparsanız dahada hoş olur, dinlenen pastamızın kenarına fındık kırığı yahut krokan ile süsleyip servis ediyoruz. *afiyet olsun.

Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

latte-pasta-1-RRNc9eNY.jpg

latte-pasta-2-PcjJk7Mc.jpg

latte-pasta-3-ssOLTjdQ.jpg

latte-pasta-4-6xX7rH32.jpg

latte-pasta-5-ExKF3M6R.jpg

latte-pasta-6-LmUBlBRC.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Latte Pasta first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri