reklam
reklam
reklam
reklam

Yerli Drone Killer – Dakikada 3000 Mermi Atan Top ve Yerli Robot SARBOT 2 vLog

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Klasik üretici kimliğinin çok ötesine geçerek kendini çağdaş harp alanının muhtaçlıklarını öngören bir teknoloji şirketi olarak konumlandıran Sarsılmaz, yaklaşan SAHA EXPO 2026 öncesi Avrupa’nın en büyük silah üretim merkezi olan Düzce’deki tesislerinin kapılarını araladı.

120 bin metrekarelik devasa alana kurulu tesislerde gerçekleştirilen basın çeşidinde, şirketin Ar-Ge merkezleri, yüksek hassasiyetli üretim altyapısı, kalite denetim süreçleri ve en değerlisi küme şirketleriyle oluşturduğu entegrasyon kabiliyeti yerinde incelendi. Büsbütün yerli üretim olan farklı farklı pek çok eseri bu görüntüde sizlere gösteriyoruz. Ayrıyeten pek çok eser SAHA EXPO 2026‘da da sergilenecek.

Şimdi büsbütün yerli üretim olan savunma sanayi teknolojileriyle sizleri baş başa bırakıyoruz iyi seyirler. Görüntünün altında, eserlerin teknik özelliklerini okumaya devam edebilirsiniz.

Yerli Drone Killer vLog

Yeni Jenerasyon SARBOT (LA2 Dynamics)

Türkiye’nin birinci silahlı robotunun en yeni versiyonu. İnsan hayatını riske atmadan keşif, gözetleme ve silahlı müdahale yapabilen otonom platform; 15 kg yararlı yük kapasitesi, 80 dakika vazife müddeti ve hot-swap (çalışırken değiştirilebilir) batarya sistemiyle geliyor. 220 mm mani aşabilen ve 30 derece eğim tırmanabilen robot, LIDAR ve SLAM tabanlı navigasyonu sayesinde GPS sinyali olmayan ortamlarda bile yüksek doğrulukla konumlanabiliyor. Yapay zeka dayanaklı gaye tanıma, Heat + Zoom optik sistem, stabilize atış platformu ve acil stop üzere güvenlik katmanlarıyla donatılmış durumda.

SAR Drone Killer

Asimetrik tehditlerin başında gelen insansız hava araçlarına karşı geliştirilen, radarlı platformlarla uyumlu dron avcısıdır. 12 GA kalibre ve 76 mm fişek yatağına sahip gaz geri beslemeli bu yarı otomatik tüfek, 7+1 fişek kapasitesiyle 28-50 gr ortası mühimmatları ateşleyebiliyor. 47, 61 ve 71 cm namlu seçenekleri, 5 dürümlü teleskobik katlanabilir dipçiği, geri tepme sönümleyicisi, ayarlanabilir yanaklığı ve fiber optik takviyeli nişangahıyla dar alanlarda yüksek hareket ve isabet imkanı tanıyor. Üzerindeki Picatinny raylar taktik aksesuar entegrasyonuna tam ahenk sağlıyor.

Gizlenebilir 7.62 mm UKSS (BEST Defence)

Düşük görünürlük ve süratli tepki gerektiren misyonlar için özel tasarlandı. İstenildiğinde 5.56 mm entegrasyonuna da imkan tanıyan bu uzaktan komutalı silah sistemi, sivil araçlara ahengi ve sabit tesislerde sunduğu “silahsız” görünüm sayesinde düşük provokasyon riski taşıyor. Muhtaçlık anında süratle faal hale gelebilmesi, sistemin en büyük taktik avantajını oluşturuyor.

20 MM 6 Namlulu Top (TR Mekatronik)

Sarsılmaz ile TUSAŞ iştirakinin gurur tablosu. Dizayndan üretime kadar büsbütün yerli imkanlarla, hatta elektronik ekipmanlarında bile ihracat kısıtlamasına takılmayacak bileşenler tercih edilerek geliştirildi. %95’in üzerinde yerlilik oranına sahip bu Gatling stili top, T129 ATAK helikopterlerinde de muvaffakiyetle ihraç edilen 3 namlulu versiyonun mühendislik birikimi üzerine inşa edildi.

SAR 556 MT (Hafif Makineli Tüfek)

Türkiye’nin muhtaçlıkları doğrultusunda büsbütün yerli ve ulusal mühendislikle tasarlanan SAR 556 MT, -42°C ile +71°C üzere akılalmaz sıcaklık aralıklarında kesintisiz misyon yapabiliyor. En az 50.000 atım ömürlü gövdesi ve Süratli Değiştirilebilir Namlu (QCB) özelliğiyle dikkat çeken silah; 300 ile 1000 metre ortası amaçlar için 8 kademeli mekanik nişangaha sahip. Hidrolik buffer sistemiyle geri tepmesi minimuma indirilen tüfek, 5 kademeli dipçik ve 6 farklı yükseklik sunan yanaklık sistemiyle ergonomiyi tepeye taşıyor. Sırf mayonlu (SAR 556 MT-T) ve hem şarjörlü hem mayonlu besleme seçenekleriyle iki farklı model sunuyor.

Shiftdelete

The post Yerli Drone Killer – Dakikada 3000 Mermi Atan Top ve Yerli Robot SARBOT 2 vLog first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri