reklam
reklam
reklam
reklam

TSMC 2nm Üretiminde Vites Yükseltiyor

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Çip üretim devi TSMC, yapay zeka çipleri ve yüksek performanslı hesaplama alanındaki ağır talebi karşılamak için 2 nm üretim kapasitesini süratle artırıyor. Şirket, bu yıl devreye alınacak 5 yeni tesisle birlikte tarihinin en süratli genişleme sürecini yürütüyor.

TSMC 2026 Technology Symposium kapsamında konuşan Hou Yung-ching, genişleme planlarının iki kat süratle ilerlediğini söz etti. 2 nm üretim sürecinin seri üretime geçtiğini belirten yetkili, yeni nanosheet mimarisinin 3 nm jenerasyonuna nazaran daha uygun bir verimlilik sunduğunu vurguladı.

Büyüme suratı ikiye katlanıyor

Artan kapasiteye karşın yüksek performanslı çiplerde arz derdinin sürmesi bekleniyor. NVIDIA, Apple, Qualcomm ve AMD üzere teknoloji devleri, 2 nm üretim kapasitesinin büyük bir kısmını şimdiden teminat altına almış durumda.

tsmc-2nm-uretiminde-vites-yukseltiyor-0-qFN87bPX.jpg

Apple’ın başlangıç kapasitesinin yarısından fazlasını aldığı bildiriliyor. Hou Yung-ching, birebir yıl içinde birden fazla fabrikanın yeni üretim süreçlerini devreye almasının dalda bir birinci olduğunu belirtti.

Beş adet 2 nm fabrikasının faaliyete geçmesiyle üretim kapasitesinin 3 nm periyoduna kıyasla yaklaşık %45 artması öngörülüyor. TSMC, her yıl 9 yeni fabrika kurmayı yahut mevcut tesisleri genişletmeyi planlayarak büyüme suratını geçmişe nazaran iki katına çıkarıyor.

Üretim artışı Arizona, Kumamoto ve Dresden üzere global tesislerde de eş vakitli olarak devam ediyor. Güçlü talep sayesinde yapay zeka hızlandırıcıları için wafer sevkiyatları 11 kat artış gösterdi.

İleri paketleme teknolojilerinde büyük yatırım

Gelişmiş paketleme teknolojileri kullanılan büyük boyutlu çiplere olan talep de 6 kat yükselmiş durumda. 3D paketleme teknolojilerindeki ilerlemeler, SoIC çiplerinin seri üretim müddetini %75’e kadar kısalttı.

tsmc-2nm-uretiminde-vites-yukseltiyor-1-hrfBhufl.jpg

Şirket, gelişmiş paketleme kapasitesinin 2027 yılında %80 oranında büyümesini hedefliyor. TSMC, yüksek performanslı üretim süreçlerine yönelik devasa talebi karşılamak için kapasitesini eşi görülmemiş bir süratte genişletmeye devam ediyor.

Bu büyük ölçekli yatırımlar, şirketin yarı iletken bölümündeki başkan pozisyonunu ve hakimiyetini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Sizce TSMC’nin bu agresif üretim stratejisi çip krizini çözmeye yetecek mi?

Shiftdelete

The post TSMC 2nm Üretiminde Vites Yükseltiyor first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri