reklam
reklam
reklam
reklam

THY’nin 51 yıl evvel düşen uçağının enkazından yeni kesimler bulundu

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
thynin-51-yil-evvel-dusen-ucaginin-enkazindan-yeni-kesimler-bulundu-0-TYqeJFdd.jpg

MARMARA Denizi’ne 1975 yılında düşen ve enkazı 51 yıldır bulunamayan Türk Hava Yolları’na (THY) ilişkin ‘Bursa’ isimli Fokker F-28 uçağının arama çalışmaları devam ediyor. Uzun müddettir enkazı arayan sanal medya ünlüsü Nedim Kuru ve grubu, 5’nci sefer yaptığı sonar taramasında bu kere de uçağa ilişkin olduğu düşünülen alüminyum kesimler görüntüledi.

Marmara Denizi’ne 30 Ocak 1975 tarihinde düşen, 42 kişinin hayatını kaybettiği ve o günden bu yana enkazı bulunamayan Türk Hava Yolları’na (THY) ilişkin ‘Bursa’ isimli Fokker F-28 tipi uçağın enkazını bulma çalışmaları devam ediyor. Sanal medya ünlüsü Nedim Kuru ve grubu bugün 5’nci kez Marmara Denizi Büyükçekmece ve Ambarlı etrafında yaptığı çalışmalarda, su altı dronu deniz altında SONAR ve taban taraması yaptı. Yapılan taramalarda uçağa ilişkin olduğu düşünülen alüminyum kesimler görüntülendi. Öte yandan Nedim Kuru, Marmara Denizi’nin içine bir anıt mezar yapmak için İstanbul Valiliği’ne müracaatta bulundu.

DAHA EVVEL ARAMA ÇALIŞMALARI HUDUTLU KALMIŞTI

Kazada hayatını kaybedenler ortasında teknik yönetici Fatih Terim’in kayınpederi Kamuran Aksu ve müzikçi Seyyal Taner’in hostes kardeşi üzere isimler de yer alıyordu. Devrin teknolojik yetersizlikleri nedeniyle enkaz resmi olarak çıkarılamamış, arama çalışmaları sonlu kalmıştı.

‘5 SAAT ARAMA ÇALIŞMASI YAPILDI, YENİ KESİMLER GÖRÜNTÜLEDİK’

5’nci sefer Marmara Deniz’i altında su altı dronu ile yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Nedim Kuru, “THY’ye ilişkin ‘Bursa’ isimli 42 yolcusu ile birlikte düşen düşen yolcu uçağına 5’nci dalış operasyonu gerçekleştirdik. 7 saat boyunca uçağın düştüğü enkaz bölgesinde su altı dronu ile arama yaptık ve uçak enkazına ilişkin başka modülleri görüntüledik. İmgeler ortasında uçağa ilişkin olduğunu düşündüğümüz alüminyum kesimler tespit ettik” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı

Kaynak : Haberler.com

The post THY’nin 51 yıl evvel düşen uçağının enkazından yeni kesimler bulundu first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri