reklam
reklam
reklam
reklam

Telefonda Netanyahu’yu yerin tabanına soktu: Kahrolası deli! Herkes senden nefret ediyor

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
ABD merkezli haber sitesi Axios, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesi ile ilgili çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıdı. Üst seviye ABD’li yetkililere dayandırılan habere nazaran; Trump, Lübnan’la tansiyonu tırmandırdığı için Netanyahu’ya sonlandı.

Hizbullah’ın İsrail’e yönelik hücumlarının farkında olduğunu ve İsrail’in karşılık verme hakkının bulunduğunu belirten Trump, buna karşın İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) son günlerde Lübnan’da orantısız bir halde güç kullandığını tabir etti.

telefonda-netanyahuyu-yerin-tabanina-soktu-kahrolasi-deli-herkes-senden-nefret-ediyor-0-nWAiNZ5a.jpg

Bu durumun İran’la ateşkesi uzatma uğraşlarını zorlaştırdığına dikkat çeken Trump’ın Netanyahu’ya “Sen kahrolası bir delisin” dediği tez edildi.

‘HERKES SENDEN NEFRET EDİYOR’

Trump’ın ayrıyeten, Netanyahu’ya hakkındaki yolsuzluk davasını ve Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un kendisini affetmesi için yaptığı davetleri hatırlatarak, “Ben olmasaydım mahpusta olurdun. Gerini kolluyorum. Herkes senden nefret ediyor. Bu yüzden herkes İsrail’den nefret ediyor. Ne yaptığını sanıyorsun?” dediği aktarıldı.

Netanyahu’nun ise, “Tamam, tamam, her şeyin yolunda olduğundan emin olun” karşılığını verdiği belirtildi. İsrail Başbakanlık Ofisi’nden habere husus argümanlarla ilgili rastgele bir açıklama yapılmadı.

telefonda-netanyahuyu-yerin-tabanina-soktu-kahrolasi-deli-herkes-senden-nefret-ediyor-1-VjVmIJmA.jpg

TRUMP, NETANYAHU İLE “ÇOK VERİMLİ” BİR GÖRÜŞME YAPTIĞINI DUYURMUŞTU

Trump, Netanyahu ile telefonda yaptığı görüşmenin akabinde, “İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile çok verimli bir görüşme yaptım. Beyrut’a asker gönderilmeyecek ve yola çıkmış olan askerler de çoktan geri çevrildi” demişti. Üst seviye temsilciler aracılığıyla Hizbullah ile de temas kurduğunu aktaran Trump, “Onlar da tüm çatışmaların durdurulmasını kabul etti. İsrail onlara saldırmayacak, onlar da İsrail’e saldırmayacak” tabirlerini kullanmıştı.

telefonda-netanyahuyu-yerin-tabanina-soktu-kahrolasi-deli-herkes-senden-nefret-ediyor-2-Gk4tBpst.jpg

NETANYAHU, LÜBNAN’A YÖNELİK HÜCUMLARIN SÜRECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Netanyahu ise Trump’ın Lübnan’daki çatışmaların durdurulacağı istikametindeki açıklamasına karşın hücumların devam edeceğini tabir etmişti. Netanyahu, “Bu akşam Lider Trump ile görüştüm ve ona, Hizbullah kentlerimize ve vatandaşlarımıza saldırmayı bırakmazsa İsrail’in Beyrut’taki maksatları vuracağını söyledim. Bu tavrımız değişmedi. Buna paralel olarak İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde planlandığı üzere operasyonlarına devam edecek” demişti.

Kaynak : Haber7

The post Telefonda Netanyahu’yu yerin tabanına soktu: Kahrolası deli! Herkes senden nefret ediyor first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri