- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Tavuk Şinitzel Tanımı İçin Malzemeler
Pane için:
Sos için:
Tavuk Şinitzel Tanımı Nasıl Yapılır?
Afiyet olsun! ❤️ kanalımdaki başka püf noktaları için profilimdeki linke tıklamayı ve denediğinizde fotoğraflarınızı benimle paylaşmayı ihmal etmeyin! 🤗.
Tavuk Şinitzel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Tavuk Şinitzel (Videolu) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...
- 1 kg tavuk göğsü
Pane için:
- 1 kase un
- 1 kase galera unu
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı tuz
Sos için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı krema
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Tavuk Şinitzel Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk göğsünü 10 dakika dondurucuda bekleterek hafif sertleştirdim akabinde çıkartarak ince şeritler halinde keserek hazırladım kalın kalan kısımlarını döverek onları da incelttim.
- Sosu için tavayı yağ koydum ya kızınca minik minik kıydığı kuru soğanları uyan içerisinde pembeleşinceye kadar kavurdum .
- Ardından minik minik kıydığım kırmızı biberleri ek ettim, kırmızı biberleri hafif canlı bıraktım ,ardından kremasını suyunu baharatlarını ek ederek karıştırdım, en son ince kıyım kıydım maydanoz da ek ederek ocağın üzerinden indirdim.
- Yumurtaları bir kaseye alalım içerisine baharatları ek ettim el çırpıcısı ile çırpalım.
- Dilimlemiş olduğum tavukları evvel una sonra yumurtalı karışıma akabinde galeta unla her yerini buladım.
- İki yemek kaşığı sıvı yağ koydum ya iyicene kızdıktan sonra tavukları içerisine bıraktım burada yağın iyicene kızması değerli bu formda tavuklarımız yağı çekmez ve çıtırlığını kaybetmez.
- Tavuklarımız kızardıktan sonra sıra geldi tabaklama işlemine🌸.
- Servis tabağınızın bir kenarına, şinitzelin çıtırlığını dengeleyecek hafif tereyağlı bir makarna benim yaptığım üzere boncuk makarna olabilir😉.
- Altın sarısı rengiyle iştah kabartan çıtır tavuk şinitzelinizi makarnanın çabucak yanına gururla yerleştirelim.
- Hazırladığımız o meşhur sosu, şinitzelin tam üzerine, kenarlardan tabağa yavaşça süzülecek biçimde gezdirelim. Çok hoş bir ana yemek oldu.
Afiyet olsun! ❤️ kanalımdaki başka püf noktaları için profilimdeki linke tıklamayı ve denediğinizde fotoğraflarınızı benimle paylaşmayı ihmal etmeyin! 🤗.
Tavuk Şinitzel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Tavuk Şinitzel (Videolu) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...