- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Afganistan dönüşünde İran’ın Tebriz kentinde TIR’ına bir füzenin şarapnel modülünün isabet etmesiyle hayatını kaybeden Hataylı Hüseyin Fırat, memleketi Reyhanlı ilçesinde damatlığının üzerine konulduğu tabutuyla kılınan cenaze namazının akabinde son seyahatini uğurlandı.
Reyhanlı ilçesi Bağlar Mahallesi’nde yaşayan 29 yaşındaki Hüseyin Fırat, askerlik mesleğini bıraktıktan sonra baba mesleği olan TIR sürücülüğünü sürdürerek ekmek parasını kazanıyordu. İstanbul’dan aldığı yükle Afganistan’a yanlışsız yola çıkan Fırat, dönüş yolunda İran’ın Tebriz kentine geldiği esnada düşen füzenin şarapnel modüllerinin tıra isabet etmesiyle ağır yaralandı. Ağır yaralanan Fırat, İran’ın Zencan Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Fırat, İran’da hastanede 6 gün süren hayat çabasını kaybederek hayatını kaybetti. Fırat’ın cenazesi diplomatik süreçlerin akabinde İran’dan Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde baba ocağına getirilerek helallik alındı. Genç TIR sürücüsünün cansız vücudu Reyhanlı Mezarlık Kompleksi’nde göz yaşları içerisinde kılınan cenaze namazının akabinde son seyahatine uğurlandı.
Fırat’ın tabutunun üzerinde yer alan damatlığıysa yürekleri dağladı.
“MASUM BEŞERLER RATGELE ÖLDÜRÜLÜYOR”
Evladının TIR’ına şarapnel modülü isabet ettiği anları anlatan baba Coşkun Fırat, “İsrail ve Amerika’yı kınıyorum. Oğlumla peş peşe gidiyorduk, ortamızda yalnızca 30 metre vardı. Bir gümleme sesi geldi, ben lastik patladığını düşünmüştüm ve aynaya baktığımda oğlumun aracı alev almıştı. Şu an da İran’da bir teminat yok, saf beşerler rastgele öldürülüyor. Allah kimseye bu türlü acı yaşatmasın. Bize İran’da hastanede hoş baktılar” dedi.
“DAHA ÇİÇEĞİ ÜSTÜNDE”
Evladının damatlığını ceketini bağrına basarak acı dolu anlar yaşayan Hayriye Fırat, “Bu oğlumun damatlığı, daha çiçeği üstünde. Yerin cennet olsun Hüseyin’im. Kahrolsun İsrail, oğlumu aldı elimden” dedi.
NTV
The post Tabutunun üzerine damatlığı konuldu. Babası olaya şahit olmuş: “Aynaya baktığımda oğlumun aracı alev almıştı” first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...