reklam
reklam
reklam
reklam

Şehrazat Tatlısı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Şehrazat Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

• 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

Şerbeti için;

• 1.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Muhallebisi için;

• 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı un (dolu olmadan silme olsun un)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Soğuduktan sonra;

• 1 paket krema yada 1 paket tekli olan krem şanti

Şehrazat Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle şerbetinizi yapın ben hafif karamelize yaptım, şekeri suyunu koydum, limonu sıkıp kabuğuyla koydum içine ,daha sonra kaynayınca altı kısık bir halde 15dk kaynattım ve soğuttum zira şerbet soğuk olacak.
  2. Hamurumuz için yumurta ve şekeri uygunca karıştıralım, daha sonra sıvı yağ, vanilya ve sütü ekleyip karıştırıp hindistan cevizini ekleyip karıştırın .
  3. Daha sonra galeta unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın ister tek tek kaplarda ister borcam tepside yapın ben tepside yaptım yağlanmış borcama hamurumu koyup 180derece fırında kızarana kadar pişirin.
  4. Un, nişasta, şeker ve sütü ekleyip pişirin pişen krema ya soğuyunca vanilya ve krema yada krem şanti ekleyip karıştırın .
  5. Daha sonra pişen tatlımızın birinci sıcaklığı gidince soğuk şerbetini dökün tatlı hamuru şerbetini çekiyor soğuyunca üzerine kremasını sürüp istediğiniz üzere süsleyin (ben üstüne tekrar hindistancevizi serptim).

Not; Bu Kıbrıs Tatlısı değil tanım benzerliği var lakin bunun için de ceviz yok.

Şehrazat Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

sehrazat-tatlisi-0-iBdaQkhF.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Şehrazat Tatlısı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri