- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Şehrazat Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
Muhallebisi için;
Soğuduktan sonra;
Şehrazat Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not; Bu Kıbrıs Tatlısı değil tanım benzerliği var lakin bunun için de ceviz yok.
Şehrazat Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Şehrazat Tatlısı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı süt
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
Şerbeti için;
- 1.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Muhallebisi için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı un (dolu olmadan silme olsun un)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Soğuduktan sonra;
- 1 paket krema yada 1 paket tekli olan krem şanti
Şehrazat Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetinizi yapın ben hafif karamelize yaptım, şekeri suyunu koydum, limonu sıkıp kabuğuyla koydum içine ,daha sonra kaynayınca altı kısık bir halde 15dk kaynattım ve soğuttum zira şerbet soğuk olacak.
- Hamurumuz için yumurta ve şekeri uygunca karıştıralım, daha sonra sıvı yağ, vanilya ve sütü ekleyip karıştırıp hindistan cevizini ekleyip karıştırın .
- Daha sonra galeta unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın ister tek tek kaplarda ister borcam tepside yapın ben tepside yaptım yağlanmış borcama hamurumu koyup 180derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Un, nişasta, şeker ve sütü ekleyip pişirin pişen krema ya soğuyunca vanilya ve krema yada krem şanti ekleyip karıştırın .
- Daha sonra pişen tatlımızın birinci sıcaklığı gidince soğuk şerbetini dökün tatlı hamuru şerbetini çekiyor soğuyunca üzerine kremasını sürüp istediğiniz üzere süsleyin (ben üstüne tekrar hindistancevizi serptim).
Not; Bu Kıbrıs Tatlısı değil tanım benzerliği var lakin bunun için de ceviz yok.
Şehrazat Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Şehrazat Tatlısı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...