reklam
reklam
reklam
reklam

Pufidik Islak Kek

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
pufidik-islak-kek-0-wT23KfOG.jpg

Pufidik Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için

• 3 organik yumurta
  • 1,5 bardak şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilin
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sosu için;

• 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 (yarım) çay bardağı yağ
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker

Pufidik Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Hamuru için; yumurta ve şeker eriyene kadar çırpılır. Sırasıyla evvel sıvı materyaller ek edilir ve karışır. Daha sonra da katı materyaller ek edilip karıştırılır ve pufidik kekimizin temellerini atmak için kalıba dökülür.
  2. Tabiki evvelden ısınan fırında ben genelde 200 derecede yapıyorum bu sefer kare borcam tercih ettim. 30 dakikada tam kıvamında pişti. Derece ve dk olayını kendi fırınınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
  3. Kekimiz fırındayken sosuna geçiyoruz ve küçük uzunluk tencere kâfi olacaktır. Materyalleri karıştırıp altını açıyoruz ve kaynatıyoruz çabucak hemen keke hazır olması için kısık ateşte de yapabilirsiniz. Benim fırından çıkarmadan 5 dk evvel hazırdı.
  4. Şimdi kekimiz pişmiştir mühlet doldu zira 🙂 üzerine çatalla deldim evet kürdan da olur lakin ben biraz fazla ıslansın içi istedim. Sosumuzun ölçüsü çok kâfi oluyor. Şimdiden ellerinize sıhhat. Nasıl olmuş pufidikler görmek isterim.

Pufidik Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

pufidik-islak-kek-1-K5YG4RaX.jpg

pufidik-islak-kek-2-Pt1cPXxg.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Pufidik Islak Kek first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri