- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Portakallı Havuçlu Kakaolu Buzluk Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Portakallı Havuçlu Kakaolu Buzluk Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Portakallı Havuçlu Kakaolu Buzluk Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Portakallı Havuçlu Kakaolu Buzluk Kurabiye first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...
- 2 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 125 gram oda sıcaklığında margarin
- 2 orta uzunluk portakal
- 1 orta uzunluk havuç
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 20 yemek kaşığı un
Portakallı Havuçlu Kakaolu Buzluk Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 portakalın dışını büsbütün rendeleyelim. Rendelediklerimizi avucumuza alıp biraz sıkarak fazla acı suyu atalım. Portakalların suyunu da sıkıp bir kaba koyalım.
- Havucu da rendeleyip portakalların üzerine ekleyelim.
- Yumurtaları hamuru yoğuracağımız kaba alıp güzelce çırpalım. Üzerine şekeri döküp tekrar çırpalım.
- Tüm materyalleri çırptığımız yumurta ve şekerin üzerine ekleyelim ve uygunca karıştıralım.
- Hamuru yaklaşık 300 gram olan 7 modüle böldüm. Streç sineması açıp 30 cm kadar kısma bir bezeyi koyup uçlarını kapatarak yuvarlayarak yaşadık 20 cm uzunluğunda rulolar elde edip buzluğa kaldırdım.
- (pişirenler için) Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirelim.
- Ben un ölçüsünü kaşık olarak kullandım lakin siz üşenirseniz evvel üç su bardağı ekleyip sonra denetimli ekleyerek ilerleyebilirsiniz. hamur yumuşak lakin ele yapışmayan bir kıvamında oluyor.
- Buzluk hedefli yaptığım için ölçüler fazla gelebilir. yarım ölçü de yapabilirsiniz.
- Bezeler yaklaşık 300 gr 2 beze genelde büyük uzunluk fırın tepsisine sığıyor. Kalınlığı ne kadar ayarladığınıza nazaran fırın tepsisine sığacak kurabiye adeti değişkenlik gösterir.
- Buzluktan çıkarınca yaklaşık on dk bıçak kesecek yumuşaklığa gelinceye kadar bekliyoruz. Sonra ince dilimler haline getirip fırına veriyoruz.
Portakallı Havuçlu Kakaolu Buzluk Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Portakallı Havuçlu Kakaolu Buzluk Kurabiye first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...