reklam
reklam
reklam
reklam

Pizza Tanımı (İncecik Ve Hamuru Şahane)

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
pizza-tanimi-incecik-ve-hamuru-sahane-0-QBgfv6jF.jpg

Pizza Tanımı (İncecik Ve Hamuru Şahane) İçin Malzemeler

Pizza hamuru için;

• 2.5 su bardağı ılık su
  • 6-7 su bardağı un (6’dan sonra istikrarlı kullanın, su oranı fazla olmalı)
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Sosu için;

• Sade domates sosu vardı meskende onu kullandım (yok ise domates salçası ve ketçap karıştırıp çok az suyla açın)
  • Kekik
  • Yarım sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağ

Üzeri için;

• Olmazsa olmaz mozarella ve kaşar
  • Sucuk
  • Mısır
  • Zeytin
  • Biber
  • İstek üzere mor soğan ve mantar
  • Roka

Pizza Tanımı (İncecik Ve Hamuru Şahane) Nasıl Yapılır?

1. Su şeker ve mayayı karıştırıp 5 dk bekletiyorum akabinde un ve tuzumu ekliyorum.
  2. İyice yoğurup elime biraz yapışacak biçimde bırakıp kapatıyorum.
  3. 15 dk sonra katlamam gerekiyor,her 15 dk’de bir uyguluyorum 3 kere.
  4. Ardından elime zeytinyağ alıp 4 bezeye ayırıyorum.
  5. Hamurları koyacağım yere mısır unu serpiyorum.
  6. Burada beklediği kadar uzun bekletin 4-5 saat bekletin en az.
  7. Hamurlarınız baloncuk olacağını göreceksiniz.
  8. Ardından tezgaha ve bezeye mısır unu serpiyorum.
  9. Tezgahta merdaneyle açabilirsiniz,bana hamuru elimde açmak kolay geliyor. Şayet hamura aşina birisiyseniz bu hamuru elde açmak çok kolay.
  10. Açtıktan sonra gereçlerinizi ekleyin en alta sosunuz üzerine mozarella ve kaşar onların üzerine öbür materyaller.
  11. Pişirme noktasında fırın tepsisini aksi çevirin,üzerine yağlı kağıt serin. Bu formda fırınlayın tepsi ısınsın yahut ısıtmayın sizlere kalmış,sorun olmayacaktır.
  12. Pizzanızı üzerine koyun,fırını altlı üstlü 250 derecede ayarlayın ve fırın epeyce sıcak olmalı.
  13. Fırının ortasında pişirin. Ben son 5 dk’ye gerçek tepsiyi alıp yalnızca yağlı kağıtla ızgara teline indirdim hamuru 3-4 dk orta göze bıraktım.
  14. Hamur altının çıtırlaşması için uyguladım bunu. Toplam 10-15 dk pişirmenizi öneririm. Bu incelikle ve fırının o sıcaklığıyla süratli pişecektir.
  15. Üzeri tam kızarmış sevmeyenler için hamuru açıp sosu sürüp fırına evvelce yollayın 5 dk pişsin sonra materyallerinizi koyun !!! baloncukların kalmasını ve napoliten üslubu pizza istiyorsanız hamurları daha küçük açın,baloncukları kenarlara iterek hamurunuzu tezgah üzerinde büyütün ve orta beğenilen pişirin. (dediğim yolla hamurunuzun napolitende muhakkak sıcak tepside pişirin bu sefer. ) bu tanımda de 15 dk akabinde en üst göze alın kenarları kızarsın.
  16. Hamurun lezzeti harika olacaktır. Katlama tekniği ve hamurunuzu en son süreçte ne kadar uzun bekletirseniz bu teknikle hamurunuz midenizde gluten meselesini minimal hale getirecektir. Afiyet olsun💐.

Pizza Tanımı (İncecik Ve Hamuru Şahane) Fotoğraflı Yapılışı

pizza-tanimi-incecik-ve-hamuru-sahane-1-jchM9KSK.jpg

pizza-tanimi-incecik-ve-hamuru-sahane-2-KzZuBUrY.jpg

pizza-tanimi-incecik-ve-hamuru-sahane-3-1eVyAdtJ.jpg

pizza-tanimi-incecik-ve-hamuru-sahane-4-bu4QRJLj.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Pizza Tanımı (İncecik Ve Hamuru Şahane) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri