- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Piliç Topkapı Tanımı İçin Malzemeler
Pilav için;
Üstü için;
Piliç Topkapı Tanımı Nasıl Yapılır?
Dip not:Ben fıstıklar kavrulurken yarım çay kaşığı susam da kavurdum kaide değil.
Piliç Topkapı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Piliç Topkapı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...
- 4 adet derili tavuk kalça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Pilav için;
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 soğan
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber pul biber
- Nane yenibahar
- Tarçın (arzuya bağlı)
Üstü için;
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı sıcak su
Piliç Topkapı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle derili kalça eti az dövülür inceltilir sos karışım bulanır buzdolabında bekletilir. Pirinç tuzlu sıcak suda bekletilir.
- Tencereye yağ ve tereyağı ek edilir fıstıklar renkleri değiş inceye kadar kavrulur, çok ince doğranmış soğan ek edilir orta ara karıştırılarak sotelenir, baharatlar ek edilir 1-2 karıştırılıp sıcak suda beklettiğimiz yıkayarak süzdüğümüz pirinçler ek edilir ve kavrulur baharatlar ek edilip 1,5 su bardağı su eklenir pişirmeye bırakılır 15 – 20 dakika dinlenmeye bırakılır.
- Tavuk etini bir kaseye yerleştirilir içerisine pilav ek edilir üstü kapatılır pişireceğimiz kaba aksi çevrilir üzerine salçalı su dökülür.
- Yağlı kağıt ıslatılır ve sıkılır üzerine konulur, 200° fırında pişirmeye bırakılır.
- İyice piştikten sonra üzerindeki yağlı kağıt çıkarılır 10 dakika daha pişirilir üzeri kızarması için afiyet olsun.
Dip not:Ben fıstıklar kavrulurken yarım çay kaşığı susam da kavurdum kaide değil.
Piliç Topkapı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Piliç Topkapı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...