- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk ve suyu için;
- 5 adet tavuk but (ben but eti sevdiğim için o denli kullandım dilerseniz göğüs de olur)
- 3-4 defne yaprağı
- Tuz
- Karabiber
- Zerdeçal
Pilav için;
- 2 su bardağı pirinç
- 1 paket dolmalık fıstık
- 1 paket kuş üzümü (küçük paketler)
- 1 avuç çiğ badem
- 2 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hamur için;
- 3 yemek kaşığı kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı un (eleyerek ekleyin)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 avuç çiğ badem
Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavukları baharatları bir tencereye koyup yaklaşık 1. 5 lt suda haşlayalım.
- Bademleri sıcak suya koyalım ve kabuklarını çıkaralım.
- Pilav tenceremize yağımızı koyalım ısıtalım ve dolmalık fıstıkları ekleyip kavuralım, rengi dönmeye başlayınca sıcak suda beklettiğimiz pirinçi süzüp üzerine ekleyelim.
- Son olarak kuş üzümleri ve 1 avuç bademi de ekleyip karıştıralım, baharatları da ekledikten sonra “haşladığımız tavuk suyundan 3 su bardağı suyu ek edelim”. Altını kısıp pilavı pişmeye bırakalım.
- Haşladığımız tavukları pak bir kabın içine didelim.
- Pilav pişerken hamurumuzu yapalım.
- Yoğurt ve yumurtaları elimizle hafif çırpıp tereyağı ekleyelim ve azar azar unu ekleyip yoğurmaya başlayalım, yoğururken ayırdığımız zeytinyağını da ekleyip yoğurmaya devam edelim.
- Hamurumuz hazır olunca pişme kabını (ben kek kalıbı kullandım) yağlayıp tabanına bademleri ekleyelim.
- Bir fırça yardımı ile kabın içine pekmezi gezdirelim, dökmeyin yalnızca fırçalama metodu ile yapın.
- 3/4 hamuru koparıp açtıktan sonra kabımızı açtığımız hamurla kaplayalım.
- Pişmiş pilavımızın altını kapatalım ve didiklediğimiz tavukları ek edip karıştıralım.
- En son olarak pilavı kabımıza dökelim.
- Kalan 1/4 hamuru da ince olarak açıp üzerini kapayalım.
- 200 derece fırında, fansız ayarda 30 dk pişirelim.
- Fırından çıkınca bir tabağa zıt çevirip servis edelim.
Afiyet olsun 🌸.
Not:
*Pilavın baharatlarını ben kendi damak tadıma nazaran yazdım siz göz kararı ekleyebilirsiniz .
*Fırın ısıları farklı oluyor ben 200 derecede 30dk da tam pişirdim fanı hiç açmadım.
Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Perde Pilavı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...