- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Patatesli Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuzu eti (sotelik doğranmış olacak)
- 1 yemek kaşığı domates sosu (ben kendi yaptığım kışlık yaptığım sostan kullandım sizler marketten alıp kullanabilirsiniz)
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet dolmalık biber
- 3 adet patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber ve toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 diş sarımsak
- 2 su bardağı sıcak su
Patatesli Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etimizi ben sudan geçiriyorum içindeki kanı akıtmak için sonra tenceremize alıyoruz orta ateşte etimiz kendi suyunu salıp çekene kadar tencerenin kapağı kapalı çekilde pişiriyoruz.
- Ara orta karıştırmayıda unutmayalım, farklı bir ocakta su ısıtalım bu su bize vakit zaman lazım olacaktır ,etlerimiz kendi suyunu çektikten sonra 1 su bardağı sıcak su ek edelim.
- Tencerenin kapağını kapatarak ocağın altını kısık olacak biçimde pişiriyoruz.
- 3 adet patatesimizin kabuklarını soyalım küp küp olacak halde doğrayalım(ben fritözümü kullandım sizdende meskendeki eserini kullanabilirsiniz) ve kızartalım.
- Patateslerimiz kızarana kadar dolmalık biberimizi doğrayalım ve etimizin üzerine ekleyelim 2 dakika olacak halde tencerenin kapağı kapalı kalacak biçimde biberleri terletelim küp küp dilimlenmiş olan domatesimizi,domates sosumuzu ekleyelim.
- Kızarttığımız patatesleri ve baharatları ek edelim patatesler ezmeden biraz harmanlayalım.
- Salçalarımızı ve dilimlenmiş olan sarımsağımızı ekleyelim 1 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyelim ve salçalarımız çözülenece kadar yavaş bir halde harmanlayalım 15 dakika kısık ateşte pişirelim ve ocağın altını kapatalım.
Patatesli Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Patatesli Et Sote first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...