- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
“BEN BİR CAN KAYBETTİM, BİR CAN DA HAYATA TUTUNDU”
Eşi Eray Aktaş’ın organlarını bağışlama kararını anlatan Bahar Yaman Aktaş, “Eray’ın istediği üzere oldu” diyerek şöyle anlatıyor:
“”İnsanın bir tarafı üzülüyor, bir tarafı seviniyor. Hüzünle sevinci bir ortada yaşıyorum. Çocuğumuz yoktu. Eşimi kaybettim fakat bir kız çocuğu sahibi oldum. Eray kız çocuklarını çok severdi. Güya giderken Elif’e yetişmek istemiş, onu kurtarmak için koşmuş üzere. Ben bir can kaybettim fakat karşı tarafta bir can hayata tutundu. O organlar toprağa değil, hayata karışmalıydı ve Eray’ın istediği üzere oldu”
“HİÇ TANIMADIĞIM BİRİ BANA İKİNCİ TALİHİ VERDİ”
Aktaş’ın bağışlanan karaciğeriyle hayata tutunan Elif Kol, Aktaş’ı anma gecesine katıldı. Hiç tanımadığı bir insanın kendisine ikinci bir hayatı vermesinin kendisi için büyük manası olduğunu lisana getiren Aktaş, şöyle konuştu:
O dünyadan ayrılmadan evvel yaptığı bu onurlu ve gözü pek karar sayesinde bugün nefes alıyorum, hayal kurabiliyorum. Şayet bugün hayattaysam, bu Eray abinin vesilesiyledir. Anestezi ya da tıbbi sekreterlik okumak istiyorum. Zati sıhhat alanına ilgim vardı lakin bu süreçten sonra hastanelere bakışım büsbütün değişti. Nakil sürecinde imtihana giremedim, hastanede yatıyordum. Artık tekrar hazırlanıyorum. Eray abinin bana verdiği bu hayatı, diğer hayatlara dokunarak manalandırmak istiyorum.”
Organ nakli sürecine dikkat çeken Kol, süreciğn maddi manevi zorluğuna değindi. Uzun müddet nakil bekleyen insanların, enfeksiyon kapma riskiyle insanlardan izole yaşamasıyla daha da yalnızlaştığını belirterek bu farkındalığı vurgulayan Kol, bu hususta şuurlu olmalıyız diye ekledi.
NTV
The post Organlarını bağışlayarak hayata veda eden sanatkarın karaciğeri Elif Kısım’ın ikinci talihi oldu first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...