reklam
reklam
reklam
reklam

Ne diyeceği merak ediliyordu! Meloni’den Trump açıklaması

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Son periyotta savaş tersi açıklamalarıyla dikkati çeken Papa 14. Leo’yu sert tabirlerle eleştiren Trump’ın dünkü açıklamalarına, Vatikan’ın komşusu İtalya’dan reaksiyon geldi.

Başbakan Giorgia Meloni ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Trump’ın açıklamalarına değinmeden, Papa’nın barış iletilerinin kıymetine işaret eden açıklamalar yaptı.

MELONİ: “BAŞKAN TRUMP’IN, PAPA’YA YÖNELİK KELAMLARINI KABUL EDİLEMEZ BULUYORUM”

Sabah saatlerinde Papa’nın bugün başlayan Afrika ziyaretinin “başarılı geçmesi” ve “barışa katkıda bulunması” temennisini içeren yazılı açıklama yapan lakin Trump’ın Papa’ya yönelik kelamlarına değinmeyen Başbakan Meloni, akşamüzeri kısa bir yazılı açıklama daha yaptı.

Başbakanlığın paylaştığı açıklamada Meloni, birinci açıklamasının bilakis direkt Trump’a ithafen şu sözleri kullandı:

“Bu sabahki açıklamalarımın manasının açık olduğunu düşünmüştüm lakin bunu daha da açık formda tekrar ediyorum, Lider Trump’ın Papa’ya yönelik kelamlarını kabul edilemez buluyorum. Papa, Katolik Kilisesi’nin başıdır ve barış davetinde bulunması ve her türlü savaşı kınaması yanlışsız ve olağandır.”

Trump’ın Avrupa siyasetindeki yakın müttefiklerinden biri olarak görülen Meloni, gün uzunluğu muhalefet partilerince, Papa’ya sarf ettiği kelamlardan dolayı ABD Lideri’ne bir şey demediği için eleştirildi.

La Repubblica gazetesi de Meloni’nin “uzun sessizliğinin akabinde Trump’ın Papa 14. Leo hakkındaki kelamlarını kınadığını” belirtti.

Kaynak : Haber7

The post Ne diyeceği merak ediliyordu! Meloni’den Trump açıklaması first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri