- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Evde Donut Tanımı İçin Malzemeler
Kızartmak için;
Üzerine:
Evde Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
Evde Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Meskende Donut Tanımı (Videolu) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...
- 6 su bardağı un
- 2 yumurta
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket instant maya
- 1 paket vanilya
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Üzerine:
- 100 gram benmari tarzı eritilmiş sütlü çikolata
- 100 gram benmari yolu eritilmiş frambuazlı çikolata
- 100 gram benmari yöntemi eritilmiş beyaz çikolata
- Pasta süsleri
Evde Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için bütün malzemeyi yoğurma kabımıza alalım ve hoş ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğuralım.
- Daha sonra tezgaha yarım çay bardağı kadar un serpiştirerek elimizle şöyle toparlayalım.
- Üzerini streç sinemayla kapatarak tekrar yoğurma kabına alıp kapağını kapatalım.
- Ben kaynar suyun üzerine direkt koydum ve bu formda kabarmasını bekledim.
- Yaklaşık 30-35 dakika aralığında kabarma oldu.
- Videoyu ayrıntılı izlerseniz püf noktalarıyla yaptığınızda hiçbir halde hamur olmayacaktır.
- Kabaran hamurumuzu tezgaha alıp şöyle biraz un serpiştirip tekrar yoğuralım ve yaklaşık bir buçuk iki santim kalınlığında olacak formda açalım.
- Ben donut kalıbıyla kestim ama yuvarlak bir kalıp kullanıp ortasında küçük bir yuvarlakla delebilirsiniz ve her birini kare olarak kesmiş olduğumuz yağlı kağıtların üzerine koyalım.
- Üzerine pak bir bez örterek 10 dakika kadar kabarmasını bekleyelim.
- Daha sonra yağımızı orta ateşe alalım ve tam kızmadan içerisine yağlı kağıtla bir arada donutlarımızı atalım bir müddet sonra yağlı kağıtları bir maşa yardımıyla çekelim ve artlı önlü olacak halde orta ateşte daima çevirerek pişirelim.
- Üzeri büsbütün kızardıktan sonra ocaktan alalım ve soğuması için bir tabağın üzerine koyalım bu ortada biz de frambuazlı çikolata sütlü çikolata ve beyaz çikolatayı benmari adabı eritelim.
- Soğuyan da onları isteğe bağlı olarak çikolatalara batırıp tabağımıza alalım ve üzerine süsleme şekerleri ile süsleyelim.
Evde Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Meskende Donut Tanımı (Videolu) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...