reklam
reklam
reklam
reklam

Meksika, Küba’ya 814 tondan fazla insani yardım gereci gönderdi

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Meksika, Latin Amerika ülkeleriyle sürdürdüğü dayanışma siyasetini yineleyerek, Küba‘ya 814 tondan fazla insani yardım gereci gönderdiğini duyurdu.

Meksika Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum’un talimatı doğrultusunda Meksika Donanmasına ilişkin Papaloapan ve Isla Holbox isimli iki lojistik dayanak gemisi, Küba halkına yardım ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Açıklamada, besin hususları ile şahsî hijyen eserleri dahil 814 tondan fazla yardım gereci taşıyan gemilerin yaklaşık 4 gün içinde Küba’ya ulaşmasının beklendiği kaydedildi.

Gönderilmeyi bekleyen 1500 tondan fazla süt tozu ve fasulye daha bulunduğu belirtilen açıklamada, Meksika’nın başta Küba olmak üzere Latin Amerika halklarıyla dayanışma geleneğini sürdürdüğüne işaret edildi.

Açıklamada, “Bu adımlarla Meksika hükümeti, kendisine istikamet veren insancıl prensipleri ve dayanışma ruhunu, bilhassa acil durum ve kırılganlık şartlarında insani yardıma gereksinim duyan halklarla memleketler arası işbirliğine olan bağlılığını tekrar teyit etmektedir.” ifadesi kullanıldı.

ABD Başkanı Trump ile Meksika Devlet Lideri Sheinbaum, 30 Ocak’ta hudut güvenliği, uyuşturucu kaçakçılığı ve ticaret hususlarında telefonda görüşmüştü.

Donald Trump, 30 Ocak’ta, ulusal acil durum ilan eden ve Küba’ya petrol satan yahut sağlayan ülkelerden ithal edilen mallara gümrük vergisi uygulanmasına imkan tanıyan bir kararname imzalamıştı.

Trump, 1 Şubat’ta Küba idaresiyle petrol tedarikinin düzenlenmesi konusunda görüşmelerin başlatıldığını duyurmuş, Küba ise bunu yalanlamıştı.

Kaynak: AA / Şilan Turp – Yeni

Kaynak : Haberler.com

The post Meksika, Küba’ya 814 tondan fazla insani yardım gereci gönderdi first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri