- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Lokum Üzere Pişen Tam Ölçülü Antep Metodu Etli Kabak Dolması Tanımı İçin Malzemeler
Kabakların içine sürmek için;
İç harcı için;
Dolmayı pişirmek için;
Bardak ölçüm 200 ml.
Lokum Üzere Pişen Tam Ölçülü Antep Adabı Etli Kabak Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
✨ bu tanımın püf noktaları kabakların dışı: kabakların dışını kesinlikle çatalla çizin, hem sosu daha uygun çeker hem de görsel olarak şık durur. Ekşi istikrarı: nar ekşisini eklerken damak tadınıza nazaran denetimli ekleyin; antep yordamı bol ekşili olur. Pişirme sırrı: dolmaların üzerine kesinlikle bir tabak kapatın ki kaynarken dağılmasınlar.
Sonuçta ortaya eksiksiz bir dolma çıktı arkadaşlar kesinlikle deneyin ve fikirlerinizi bana yazın şimdiden afiyet olsun🩵.
Lokum Üzere Pişen Tam Ölçülü Antep Adabı Etli Kabak Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Lokum Üzere Pişen Tam Ölçülü Antep Yolu Etli Kabak Dolması (Videolu) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...
- 2 kg taze kabak
Kabakların içine sürmek için;
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
- 2,5 su bardağı pirinç
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak yahut 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
- 2 yemek kaşığı karışık salça
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Dolmayı pişirmek için;
- 4 su bardağı kaynar su
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
Bardak ölçüm 200 ml.
Lokum Üzere Pişen Tam Ölçülü Antep Adabı Etli Kabak Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabakları suyun altında yıkayarak uç kısımlarını kestim ve kabakların dış yüzeylerine çatalla çizikler çektim.
- Orta uzunluk kabakları hiç kesmeden içlerini bütün halinde kabak oyacağı ile çıkardım.
- İç harcı için genişçe bir tepsiye yıkanmış süzülmüş pirinçe yemeklik doğradım, kuru soğanım etini ,salça ,biber ve domates salçalarını damak zevkinize nazaran baharatlarını ve zeytinyağını ekleyerek bir hoş yoğuralım.
- Kabaklarımızın daha lezzetli olması için içini dışını pulbiber ,sumak, karabiber ve tuz ile iyicene ovalım.
- Hazırladığımız iç harcını kabakların içerisine yukardan bir parmak boşluk bırakarak dolduralım.
- Pişireceğimiz tencereye yerleştirelim üzerini bir tabakla kapatalım.
- Geniş bir kasenin içerisine sıcak suyu nar ekşisi ve tuzu katıp karıştıralım yemeğimizin üzerine boşaltalım.
- Önce süratli ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alarak 35 -40 dakika denetimli bir biçimde pişirelim.
✨ bu tanımın püf noktaları kabakların dışı: kabakların dışını kesinlikle çatalla çizin, hem sosu daha uygun çeker hem de görsel olarak şık durur. Ekşi istikrarı: nar ekşisini eklerken damak tadınıza nazaran denetimli ekleyin; antep yordamı bol ekşili olur. Pişirme sırrı: dolmaların üzerine kesinlikle bir tabak kapatın ki kaynarken dağılmasınlar.
Sonuçta ortaya eksiksiz bir dolma çıktı arkadaşlar kesinlikle deneyin ve fikirlerinizi bana yazın şimdiden afiyet olsun🩵.
Lokum Üzere Pişen Tam Ölçülü Antep Adabı Etli Kabak Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Lokum Üzere Pişen Tam Ölçülü Antep Yolu Etli Kabak Dolması (Videolu) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...