- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Lavaş Lahmacunu Tanımı İçin Malzemeler
Üzeri için;
Lavaş Lahmacunu Tanımı Nasıl Yapılır?
Lavaş Lahmacunu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Lavaş Lahmacunu first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...
- 3 adet uzun tandır ekmeği
- 500 gram kıyma
- 1 adet kapya biber
- 1 adet sivri biber
- 2 adet domates büyük olmayacak
- 1 adet iri kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- Yarım demetten fazla maydanoz
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
- Acı biber
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 250 gram kaşar peyniri
Lavaş Lahmacunu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle lavaşlarımızı kare ya da dikdörtgen olacak halde kesiyoruz. Sonra lahmacun hazırlar üzere bir harç hazırlayacağız, zerzevatları robottan geçirip, doğuyoruz.
- Doğranan zerzevatları kıymaya ekliyoruz, zeytinyağı ve baharatlarıda ekleyip yeterlice yoğuruyoruz. Yeterli yoğrulduğundan emin olalım.
- Daha evvel kestiğimiz lavaşı alta koyup, üzerine hazırladığım harçtan ek ederek elimizle her yerine gelecek biçimde yayıyoruz. Bu süreci lavaş ve iç harcımıza nazaran katman katman yapıyoruz. En üst kısım lavaş olacak biçimde sürecimizi tamamlıyoruz.
- Üst üste koyduğumuz lavaşları 3 eşit modül olacak formda kesiyoruz. Kestiğimiz modülleri yan yana sıralıyoruz. Bastan ortadan ve sondan olacak formda 3 adet şişlerle geçiriyoruz. Ben tahta şiş kullandım ve yağlı kağıt üzerine koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20- 25 dk pişiriyoruz.
- Lahmacunumuz fırında pişerken biz üzerine süreceğimiz karışımı hazırlayalım. Tereyağını eritelim, sarımsağı içine rendeleyelim.
- Pişen lahmacunları çıkarıp üzerine hazırladığımız tereyağı karışımını sürüp, kaşar rendesinide ekleyelim. Kaşarlar eriyince çıkarıp afiyetle yiyelim. Benin mutfakta ufak bir kaza olduğu için fırından vaktinde çıkaramadım biraz fazla pişti 😊.
Lavaş Lahmacunu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Lavaş Lahmacunu first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...