reklam
reklam
reklam
reklam

Kuromili Doğum Günü Pastası (Videolu)

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Kuromili Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya tanımı için;

• 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay bardağı kaynar su
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Dolgu kreması için;

• 2 buçuk su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 70 gr çikolata (bitter olursa daha hoş olur )

Bariyer kreması için;

• 100 gr krema
  • 60 gr çikolata
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Sıvama kreması için materyaller;

• 1 paket krem şanti
  • 200 ml krema
  • 100 gr beyaz çikolata
  • Gıda boyası mor kullandım (1 çay kaşığı ucu ile)

İçi için;

• 1 kase çilek
  • 1 kase muz
  • 1 su bardağı damla çikolata

Kuromili Doğum Günü Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Hazırlanışa pandispanyadan başlayalım.
  2. Yumurtaları ve şekeri bembeyaz kremşanti kıvamına gelecek biçimde hiç durmadan çırpıyorum görüyorsunuz ki ben ikisini de ayırmadan yaptım ve nitekim zahmetli olmadı.
  3. Bir çimdik tuz ve kaynar suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam ediyordum.
  4. Lütfen suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırınki yumurtaların havası sönmesin.
  5. Üzerine 1 buçuk su bardağı unu nişastayı ve kabartma tozunu eleyerek ekliyorum. Ve artık mikseri bırakıyorum.
  6. Çırpma teli ile alttan üste olacak halde yumurtaların havasını söndürmeden yavaş yavaş karıştırıyorum.
  7. İstediğim kıvamı elde ediyorum. Ve kek kalıbına döküyorum evvelden ısıtılmış 160 derce fırında 50 dakikada kekimi pişiriyorum.
  8. Kek piştikten sonra çabucak çıkarıp tele zıdda çevirip sıcak iken kalıptan ayırıyorum ve soğuduktan sonra sitreçleyip dolaba kaldırıyorum.
  9. Sabahtan akşama kadar sitrecli bir halde dolapta dinlenmeye bırakıyorum.
  10. Bu ortada dolgu kremasıa geçelim. Sütü, yumurtayı, nişastayı, şekeri, kakao yu ocağa koymadan evvel güzelce karıştırıyorum ve ocağın altını yakıyorum kıvam alana kadar karıştırmayı bırakmıyorum.
  11. Üzerine 70 gr çikolata ekliyorum ve eriyene kadar çırpıyorum.
  12. Üzerini sitreçleyip en saat kadar dinlendiriyorum.
  13. Bariyer kreması için kremsantiyi süt ile çırpıyorum üzerine 100 gr sıvı krema ekliyorum ve çırpıyorum.
  14. Ocakta 100 gr kremayı eritip çikolatayı üzerine ekliyorum ve eritiyorum.
  15. Soğuyan kremalı çikolatayı krem şanti ile karıştırıyorum ve çırpıyorum.
  16. Bunu da dolaba koyup dinlendiriyorum sonra sıvı kreması için uygun bir kaba krem santiyi ve kremayı kouyuyorum ve çırpıyorum 100 gr eritmiş olduğum beyaz çikolatayı eritip üzerine ekliyorum (mutalaka soğuk olması lazım).
  17. Ben besin boyası kullandım mor besin boyası ile sıvı kremayı renklendiriyorum bunuda dolaba kaldırıyorum.
  18. Hepsi hazır olldugu için malzemleri buluşturma vakri☺️ pandispanyayı sitreçten çıkarıyorum ve kesme aparatı ile 3 modüle bölüyorum.
  19. Islatmak için kesinlikle süt kullanıyorum alt tabanından başlayıp keki ıslatarak kenarlarına bariyer kremasını sıkıp yanlarından akmayacak halde kaşık yardımıyla sabitliyorym. Ve tekraradan bariyer kreması sıkıyorum bu çok kıymetli bariyer kreması pastanın ayakta yamulmadan durmasını sağlıyor.
  20. İçine çileği çikolatayı ve üzerine bariyer kremasını sıkıp düzeltiyorum.
  21. 2 kat olan pandispanyayı koyuyorum. Ve birebir biçim de bariyer kreması muz çikolata ve dolgu kremasıni ekleyip 3. Katı kouyorum bu ortada kekleri daima süt ile ıslatıyorum.
  22. Yanlarından çıkan bariyer kremasını her yerine düz olacak biçimde kenarlarından geviyorum ve sitreçleyip tekrardan kalıba koyup 1 gece dolap ta bekletiyorum.
  23. Ertesi gün pandispanyayı dolaptan çıkarıyorum ve artık süsleme kısmına geldi.
  24. Streçten çıkartıp üzerine sıvı kremayı ekliyorum ve düzgün olacak halde her yerine sürüyorum metal bir düzleştirici ile kenarlarını ve spatula ile her yerini düzleştiriyorum.
  25. Ben kurumili şeker hamuru baskısı aldım ve onu kesiyorum üzerine yerleştiriyorum.
  26. Kenarlarına biraz daha koyu bir mor krema ile duy ucu ile halli bir halde süsleyerek geçiyorum.
  27. Altını da tıpkı formda duy ile geçiyorum.
  28. Süslemek için üzerlerine inci kullanıyorum. Ve pastam hazır.
  29. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun. Bende birinci kere yaptım kusurum varsa af ola ( yaptığım işi sizinle paylaşmak istedim daha hoş tanımlarla buluşmak üzere)😍 doğum günü pastasının devamı için beni takip etmeyi unutmayın ☺️
kuromili-dogum-gunu-pastasi-videolu-0-vlFG9Tzp.jpg

Kuromili Doğum Günü Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

kuromili-dogum-gunu-pastasi-videolu-1-xDdf4VHp.jpg

kuromili-dogum-gunu-pastasi-videolu-2-ExAFPNvW.jpg

kuromili-dogum-gunu-pastasi-videolu-3-7AhfRe5n.jpg

kuromili-dogum-gunu-pastasi-videolu-4-g8aWmMWu.jpg

kuromili-dogum-gunu-pastasi-videolu-5-rEOujE3E.jpg

kuromili-dogum-gunu-pastasi-videolu-6-yBc5B6tQ.jpg

kuromili-dogum-gunu-pastasi-videolu-7-nXMtA8uf.jpg

kuromili-dogum-gunu-pastasi-videolu-8-9f1apK6b.jpg

kuromili-dogum-gunu-pastasi-videolu-9-jqktYhMJ.jpg

kuromili-dogum-gunu-pastasi-videolu-10-KZMZ1h1r.jpg

kuromili-dogum-gunu-pastasi-videolu-11-wTGbx5RD.jpg

kuromili-dogum-gunu-pastasi-videolu-12-BO3cknWs.jpg

kuromili-dogum-gunu-pastasi-videolu-13-TTUxsQzm.jpg

kuromili-dogum-gunu-pastasi-videolu-14-y8k4Huv7.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Kuromili Doğum Günü Pastası (Videolu) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri