- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Mini Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
İçine;
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1 adet muz
Mini Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurta ve toz şekeri rengi açılıncaya kadar mikserle 2-3 dakika kadar çırpın.
- Üzerine yarım su bardağı sütü ve yarım su bardağı sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpın.
- Kabartma tozu,vanilin ve unu da ek edip karıştırın. Pürüzsüz kıvam olana kadar karıştırın.
- Son olarak kakaoyu ekleyip karıştıralım.
- Sıvı yağ ile düzgünce yağladığınız dikdörtgen fırın tepsisine (isterseniz tabanına yağlı kâğıt serebilirsiniz) kek hamurunu dökün.
- Kek hamuru ince bir katman halinde ve her yere eşit dağılmalı.
- Tepsiyi tabana 4-5 sefer yavaşça vurup hava kabarcıklarını çıkarın.
- 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Kek fırındayken 2 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve kıvam alması için buzdolabına kaldırın.
- Keki kürdan yardımıyla denetim edin. Kürdan pak çıkıyorsa fırından alıp soğumaya bırakın.
- Ilıyan kekten su bardağı yardımıyla yuvarlak kesimler çıkarın.
- Geri kalan kek modüllerini elinizle ufalayın.
- Dolaptan çıkardığınız krem şantiden bir kaşık alıp yuvarlak keklerin üzerine koyun. (isteğe bağlı olarak içine dilimlenmiş muz ekleyebilirsiniz. Ben muzu krem şantinin içine küçük küçük doğradım. ) üzerini ufalanmış kek modülleriyle kaplayın.
- Hazırladığınız tatlıyı buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Akabinde servise hazır. (benimki 27 adet oldu ).
“Her lokmasında yumuşacık keki ve hafif krem şantisiyle bu tatlı, favoriniz olmaya aday. “✨️.
Mini Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Küçük Köstebek Pasta first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...