reklam
reklam
reklam
reklam

Konya Tirit

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
konya-tirit-0-FmnZphvr.jpg

Konya Tirit Tanımı İçin Malzemeler

• 750g – 1 kg kuşbaşı kuzu eti
  • 2 adet tırnak pide (hafif bayatlamış ve fırınlanmış)
  • 500 g süzme yoğurt (sarımsaklı)
  • 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 2 adet soğan (sumakla ovulmuş)
  • 2 adet domates
  • 3 adet köy biberi
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Konya Tirit Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle 1 yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz ,üzerine kuzu etimizi alıyoruz, suyunu salınca 1 su bardağından daha az suyu ayırıyoruz, suyunu çekene kadar pişiyoruz .
  2. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  3. Etimiz piştiyse kimyon ekleyip köy biberlerimizin tohumlarından ayırıp büyük modüller halinde doğrayıp etimizin içine atıyoruz hafif kavrulana kadar pişiriyoruz.
  4. Pidemizi doğruyoruz biraz küçük doğramanızı tavsiye ediyorum .
  5. 180 derece alt üst çalışan fırında pişiriyoruz.
  6. Soğanımızı maydanozu ve domatesimizi doğruyoruz ,soğanımızı hafif tuzla terletiyoruz akabinde çokça sumak ekliyoruz.
  7. Domatesimizi doğruyoruz yeniden maydanozu doğrayıp birleştirmede kullanacağımız formda kenarda tutuyoruz.
  8. Ayırdığımız et suyumuza tane karabiber ve 1 bardak sıcak suyla çay kaşığı ucuyla tuz ekleyip kaynatıyoruz son olarak sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz.
  9. Tereyağımızı eritip kızdırıyoruz.
  10. Birleştirme evresine geçiyoruz pidelerimizi sıcak et suyuna batırıp tabağımıza alıp üzerinde soğanlarımızı ekliyoruz .
  11. Üzerine süzme yoğurdumuzu ekliyoruz- etimizi ve domateslerimizi ekleyip üzerine çokça maydanoz ve bol sumak ekleyip son olarak dilediğiniz kadar tereyağını ekliyoruz cosss sesini duyalım.
  12. Bu tanımı konyada olmayıp hasretle farklı tanımları birbirlerine karıştırarak uyarladım umarım sizlerde çok seversiniz ben bayılıyorum 🌸♥️.

Not;bu tanımı arkadaşım dilara için paylaşıyorum.

Konya Tirit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

konya-tirit-1-lLhDccux.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Konya Tirit first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri