- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Konya Tirit Tanımı İçin Malzemeler
- 750g – 1 kg kuşbaşı kuzu eti
- 2 adet tırnak pide (hafif bayatlamış ve fırınlanmış)
- 500 g süzme yoğurt (sarımsaklı)
- 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 2 adet soğan (sumakla ovulmuş)
- 2 adet domates
- 3 adet köy biberi
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Konya Tirit Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz ,üzerine kuzu etimizi alıyoruz, suyunu salınca 1 su bardağından daha az suyu ayırıyoruz, suyunu çekene kadar pişiyoruz .
- Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Etimiz piştiyse kimyon ekleyip köy biberlerimizin tohumlarından ayırıp büyük modüller halinde doğrayıp etimizin içine atıyoruz hafif kavrulana kadar pişiriyoruz.
- Pidemizi doğruyoruz biraz küçük doğramanızı tavsiye ediyorum .
- 180 derece alt üst çalışan fırında pişiriyoruz.
- Soğanımızı maydanozu ve domatesimizi doğruyoruz ,soğanımızı hafif tuzla terletiyoruz akabinde çokça sumak ekliyoruz.
- Domatesimizi doğruyoruz yeniden maydanozu doğrayıp birleştirmede kullanacağımız formda kenarda tutuyoruz.
- Ayırdığımız et suyumuza tane karabiber ve 1 bardak sıcak suyla çay kaşığı ucuyla tuz ekleyip kaynatıyoruz son olarak sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz.
- Tereyağımızı eritip kızdırıyoruz.
- Birleştirme evresine geçiyoruz pidelerimizi sıcak et suyuna batırıp tabağımıza alıp üzerinde soğanlarımızı ekliyoruz .
- Üzerine süzme yoğurdumuzu ekliyoruz- etimizi ve domateslerimizi ekleyip üzerine çokça maydanoz ve bol sumak ekleyip son olarak dilediğiniz kadar tereyağını ekliyoruz cosss sesini duyalım.
- Bu tanımı konyada olmayıp hasretle farklı tanımları birbirlerine karıştırarak uyarladım umarım sizlerde çok seversiniz ben bayılıyorum 🌸♥️.
Not;bu tanımı arkadaşım dilara için paylaşıyorum.
Konya Tirit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Konya Tirit first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...