reklam
reklam
reklam
reklam

Kaptandan Bomba Paça Çorba

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Kaptandan Bomba Paça Çorba Tanımı İçin Malzemeler

• 1 paket dana paça (1,5 kg yaklaşık)
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 10 top karabiber
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi

Sos terbiyesi için;

• 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çeyrek çay kaşığı toz şeker

En üstüne;

• 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tatlı pul biber

Kaptandan Bomba Paça Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Aldığımız paçaları 1 saat sirkeli suda bekletiyoruz. Daha sonra varsa üzerinde hafif tüy vb. kısımlarını el ile temizleyelim. Ben genelde temizleyecek pek bir şey bulamıyorum. Taze mis üzere paçalar pişirmeye hazır.
  2. Düdüklü tencereye aldığımız paçaları üstünü geçecek kadar su koyalım ben fazladan 3 bardak daha su koyuyorum.
  3. Daha sonra içine soğan sarımsakları 4 e bölerek ve defne yaprağı top karabiberleri ekleyip altını açıp, pişirmeye başlıyoruz. Düdüklüde basınç düğmesini 2 numaraya ayarlayıp fısladıktan sonra 1. 5 saat altını kısıp pişiriyoruz.
  4. Daha sonra düdüklüyü yöntemine uygun havasını kaçırıp açıyoruz. Materyalleri kemiklerden ayırıyoruz. Ben derileri de ayırıyorum. Onları farklı bir yerde blenderdan geçiriyorum. Tüm malzemeyi büyük bir süzgüden süzüp suyunu ayıralım.
  5. Kalan paçaları kemiklerinden ayıralım. Sonuçta bir kapta süzülmüş su, bir kapta deriler, başka kapta ise yumuşak kolajen kısmı kalacak.
  6. Kolajenleri blenderdan geçirip sıvı kıvamına getirelim. Ayrıyeten derileri de tıpkı süreci yapalım lakin deriler biraz daha sert kalıyor.
  7. Başka bir kapta 2 bardak su ile evvel unu yavaşça kavuralım sonra yoğurt ekleyelim topaklanma olmaması için tel çırpıcı ile devamlı çırpalım ve pişirelim yumurta ekleyip devam edelim biraz tuz ekleyelim.
  8. Bu karışımı süzülmüş suyun içine katalım karıştıralım. Elimizde 1 tencere terbiyeli süzülmüş su, bir sıvı kolajen ve blenderdan geçilmiş deri kısmı kalıyor.
  9. Çorba için günlük olarak kişi başına kolajenden 3 çorba kaşığı ve suyumuzdan dan 1 bardak ölçü olacak halde alıp çorbamızı hazırlayalım.
  10. En üstüne de tereyağında nane kırmızı toz ve pul biberi hafif kavurup en üstüne sirkeli sarımsaklı sos ile servis edelim. Kalan suyumuzu istersek buzluğa da kaldırabiliriz. Enfes bir tat ve çok sağlıklı. Konutta sakatat eserlerini yapıp yemek tüketmek farklı bir keyif. Afiyet olsun.

Kaptandan Bomba Paça Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

kaptandan-bomba-paca-corba-0-qhzuSnmv.jpg

kaptandan-bomba-paca-corba-1-qXDrndhc.jpg

kaptandan-bomba-paca-corba-2-1BgZ9OpA.jpg

kaptandan-bomba-paca-corba-3-Y6g9G69s.jpg

kaptandan-bomba-paca-corba-4-TqOGvxXW.jpg

kaptandan-bomba-paca-corba-5-xCQUc2cN.jpg

kaptandan-bomba-paca-corba-6-9QUduN85.jpg

kaptandan-bomba-paca-corba-7-feIKghOx.jpg

kaptandan-bomba-paca-corba-8-KtjwDY1r.jpg

kaptandan-bomba-paca-corba-9-a2i34EvP.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Kaptandan Bomba Paça Çorba first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri