reklam
reklam
reklam
reklam

İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde çalışan çalışanlar direniyor: Yeniden taşeron, yeniden hak gaspı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
istanbul-finans-merkezi-santiyesinde-calisan-calisanlar-direniyor-yeniden-taseron-yeniden-hak-gaspi-0-N1d1P751.jpg

Türkiye’de çalışma hayatının en derin çatlaklarından taşeron sisteminin emekçilere yaşattığı sıkıntılar bitmiyor. Bunun son örneği, genel yüklenici ve denetleyicisi Emlak Konut GYO olan İstanbul Finans Merkezi’nde (İFM) yaşanıyor. Yükleniciliğini Adım GYO’nun üstlendiği otel inşaatında, taşeron Hiçyılmazlar İnşaat bünyesinde çalışan personeller fiyat uğraşının akabinde işten çıkarıldı; 3 gündür ise tazminat hakları için direniyorlar. 2 personel kendilerini şantiyenin 25. katına kilitlerken bir küme personel de dün Emlak Konut GYO önüne yürüdü; alın terimizi çalanlara karşı sessiz kalmayacağız” dedi.

DEV- Yapı İş ve İnşaat- İş üyesi personellerin üç ay boyunca fiyatlarını ödemeyen firma birinci olarak aksiyon uyarısı yapan emekçiyi çıkardı. Çalışanların direniş göstermesinin akabinde firma maaşları yatırsa da 80 emekçiyi işten çıkardı. Dev Yapı-İş Başkanı Özgür Karabulut, 52 kişinin tazminat hakkı olduğunu belirterek Adım GYO’nun tazminatlar için çalışma yapıldığını söylediğini lakin sonrasında taşeronun ‘tazminat vermeyeceğiz’ dediğini aktardı.

Sendika temsilcileri ve emekçiler pazartesi gecesi şantiye önünde sabahladıktan sonra dün Emlak Konut GYO Genel Müdürlüğü’nde aksiyon yaptı. Burada yetkililerle görüşen Karabulut, “Konuyla ilgileneceklerini söylediler. Meğerse Hiçyılmazlar İnşaat, Adım GYO’ya tazminatları ödediği palavrasını söylemiş. Taşeron sistemi yok edilmediği sürece bu problemler sürecek. Kontroller artmalı lakin ilgili kurumlar her vakit personel hakkını gasp edenlerin yanında saf tutuyor” diye konuştu.

Şantiyenin 25. karındaki aksiyon ise müzakereyle sonlandırılsa da direnişin devam edecek.

Adım GYO taşeronu Hiçyılmazlar İnşaat, Dev-Yapı-İş ve İnşaat-İş üyesi çalışanların fiyatlarını üç ay ödemedi ve reaksiyon gösteren bir emekçiyi işten çıkardı. Bunun üzerine aksiyona geçen çalışanların fiyatları ödendi lakin akabinde 80 işçi işten çıkarıldı. Bu çalışanlar artık tazminat hakları için direniyor. Dün ise emekçiler İFM’nin genel yüklenicisi ve denetleyici Emlak Konut GYO’ya yürüdü. Görüşmeyle ilgili bilgi veren Dev Yapı-İş Başkanı Özgür Karabulut, “Hiçyılmazlar İnşaat, Adım GYO’ya tazminatları ödediği palavrasını söylemiş. Taşeron sistemi yok edilmezse bu problemler sürecek” dedi.

Cumhuriyet

The post İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde çalışan çalışanlar direniyor: Yeniden taşeron, yeniden hak gaspı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri