reklam
reklam
reklam
reklam

İçişleri Bakanlığı’ndan Yeni Acil Yardım Uygulaması

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, katıldığı bir televizyon programında milyonları ilgilendiren yeni bir acil yardım sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Cep telefonları üzerinden çalışacak yerli ve ulusal uygulamanın, bayram öncesinde vatandaşların kullanımına sunulması planlanıyor.

Yeni sistem, acil durumlarda vatandaşların saniyeler içinde ilgili ünitelere ulaşmasını hedefliyor. Trafik kazası, sıhhat sorunu, yangın, afet yahut taarruz üzere durumlarda kullanılabilecek uygulamanın, KADES gibisi bir mantıkla çalışacağı belirtiliyor.

Bakan Çiftçi, uygulamanın şu anda test etabında olduğunu ve kısa mühlet içinde büsbütün etkin hale geleceğini tabir etti. Sistemin, bilhassa kriz anlarında devletin daha süratli tepki vermesi hedefiyle geliştirildiği kaydediliyor.

KADES gibisi yerli ve ulusal uygulama

Yeni acil yardım uygulamasının büsbütün Türkiye’de geliştirildiği ve yerli mühendisler tarafından hazırlandığı açıklandı. Kullanıcıların telefonlarına indireceği uygulamada, tek dokunuşla kolluk kuvvetleri ve ilgili grupların harekete geçirileceği bildiriliyor.

icisleri-bakanligindan-yeni-acil-yardim-uygulamasi-0-cCarHV2Y.jpg

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, vatandaşların mevcut sistemde 112 üzerinden yardım talep ettiğini hatırlattı. Bakan, yeni uygulamayla bu sürecin daha kısa ve süratli hale geleceğini vurguladı.

Programda trafik güvenliğine ait dataları de paylaşan Bakan Çiftçi, ölümlü trafik kazalarında yüzde 16,7 oranında azalma yaşandığını açıkladı. Kontrollerin artmasına karşın süreç yapılan araç sayısındaki düşüşün, şoförlerin kurallara daha fazla uyduğunu gösterdiğini belirtti.

Takograf ihlali, drift atma ve sürat ihlallerinde önemli gerileme olduğunu söz eden Çiftçi, toplumsal medyada paylaşılan trafik kuralı ihlali manzaralarının de anında incelendiğini kaydetti.

Türkiye’de motosiklet sayısındaki süratli artışın yeni riskleri beraberinde getirdiğini söyleyen Çiftçi, 2019’da 3,3 milyon olan motosiklet sayısının 2025 prestijiyle 7,3 milyona yükseldiğini açıkladı.

Motosiklet kazaları ve sokak hayvanları

Toplam trafik kazaları içinde motosikletlerin oranının yüzde 50 düzeyine ulaştığını belirten Çiftçi, bilhassa motokuryelerin karıştığı kazaların dikkat cazibeli boyuta geldiğini söz etti.

Bakan, organize suç örgütleri ve uyuşturucuyla uğraşın yanı sıra sokak hayvanları konusunun da öncelikli başlıklar ortasında olduğunu söyledi.

Sokak hayvanlarıyla ilgili problemlerin tahlili için çalışmaların sürdüğünü belirten Çiftçi, sürecin ekim ayına kadar tamamlanmasının hedeflendiğini lisana getirdi.

Yerli yazılım ile geliştirilen bu yeni acil yardım sisteminin, günlük hayatta karşılaşılan acil durumlar için kâfi olacağını düşünüyor musunuz?

Shiftdelete

The post İçişleri Bakanlığı’ndan Yeni Acil Yardım Uygulaması first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri