reklam
reklam
reklam
reklam

İBB davasında Adem Soytekin kararı: İmamoğlu’ndan reaksiyon

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
‘Ekrem İmamoğlu Çıkar Hedefli Hata Örgütü’ davasının birinci duruşmasının 27. oturumu, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Marmara Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde bulunan duruşma salonunda görülmeye devam edildi.

ADEM SOYTEKİN SAVUNMA YAPACAK

Mahkeme heyeti, davanın tutuklu sanıklarından Adem Soytekin’in savunmasının öne alınmasını da kararlaştırıldı.

Etkin pişmanlık kararlarından yararlanan Soytekin, bu nedenle kendisine sataşmalar olduğunu belirterek dilekçe verdiğini açıklamıştı .

Duruşmada, rüşvet ve yolsuzluk sebebiyle tutuklanan Ekrem İmamoğlu’nun avukatı tutuklu sanık Mehmet Pehlivan’ın savunmasının alınmasına devam edildi. Mehmet Pehlivan savunmasında, “Ben Çorlu’da yüksek güvenlikli hapishanede kalıyorum. Kuyu tipi hapishane deniyor. 5 metre avlusu var. Etrafındaki uzun duvarlar nedeniyle kendinizi kuyuda hissediyorsunuz. Benim kızımla geçiremediğim günleri tanzim edeceğiniz bir para yok” dedi.

EKREM İMAMOĞLU’NDAN CEVAP

Duruşmada akabinde tutuklu sanık Ekrem İmamoğlu kelam aldı. İmamoğlu, 22 Nisan günü görülen duruşmada kelam verilen sanık Adem Soytekin’in “Konuyu bildikleri için konuşmamı engellemeye çalışıyorlar” tabirleri ve dilekçe sunarak savunmasının öne alınması hakkında konuştu.

İmamoğlu, “Adem Soytekin’in talebi doğrultusunda savunmasını almaya karar verdiniz. Ben kimsenin savunma hakkına zeval gelmesini istemem. Herkesin savunma hakkı kutsaldır. Adem Bey’in de konumunun itirafçı, bana nazaran ‘iftiracı’ olmasının kıymeti yok. Adem Bey’in tehdit ve baskı altında olduğuna yönelik sözleri var. Adem Bey diğer yerde bekletiliyor. Beni ayakta karşıladı, selamlaştık. Nasıl bir tehdit bu bilmiyorum. Ben yahut hiçbir arkadaşımızın bu türlü bir diyaloğu yaşadığını görmedim, duymadım. Adem Bey bugün burada tutuklu yargılanıyor. Her arkadaşım üzere onun tutuksuz yargılanmasını isterim. Herkesin tutuksuz yargılanma hakkı var. Burada baskı altında hissedecek hiç kimse hiçbir davranışta bulunmaz” diye konuştu.

Duruşmada akabinde Mehmet Pehlivan’ın avukatları savunma yaptı. Avukatların akabinde duruşma, yarın Adem Soytekin’in savunması ile devam edilmek üzere ertelendi.

Kaynak : Haber7

The post İBB davasında Adem Soytekin kararı: İmamoğlu’ndan reaksiyon first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri