reklam
reklam
reklam
reklam

Hortum köyleri yıktı geçti. Binaların yüzde 80’i oturulamaz durumda

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Sungurlu ile Çankırı’nın Kızılırmak ilçesi ortasında görülen hortum, Sungurlu’nun Oyaca ve Kavşut köylerinde ziyana neden oldu. İhbar üzerine köye itfaiye, jandarma, AFAD ve sıhhat grupları sevk edildi.

Yapılan birinci incelemede, köylerdeki birtakım meskenlerin çatılarının uçtuğu, ağaç ve elektrik direklerinin devrildiği belirlendi.

Köylerde hasar tespit ve paklık çalışması başlatıldı.

Köyleri ziyaret eden Vali Ali Çalgan, “Köyümüz 60 hane. Mevsim prestijiyle 22 ila 25 hane dolu, oburlarının sahipleri büyükşehirlerde yaşıyor.” dedi.

Hortum nedeniyle bölgede önemli hasarın meydana geldiğini vurgulayan Çalgan, şunları kaydetti:

“Hasar büyük lakin sevincimiz o ki can kaybımız yok, hamdolsun. 5 yaralımız var. Bunların 3’ü buraya gelen ambulanslarda sağlıkçılar tarafından ayakta tedavi edildi. 2’si tedbiren hastaneye götürüldü. Birinin teneffüs problemi vardı. Şimdi güç veremedik buraya. Aygıt güce muhtaçlık duyduğu için hastaneye gönderdik. Birinde de kesi vardı, onu gönderdik.”

Çalgan, “Özellikle Oyaca köyümüzde hasar ne yazık ki büyük. Yani binaların yüzde 80’i oturulamayacak durumda. Onları da hem köy konağında, hem de AFAD çadırlarında konuk edeceğiz. Yeme-içme gereksinimleri karşılanıyor. İlçe merkezinde konaklama için yer teklifi de yapıldı ancak konutlarını bırakmak istemediklerinden köyde kalacaklar.” sözlerini kullandı.

NTV

The post Hortum köyleri yıktı geçti. Binaların yüzde 80’i oturulamaz durumda first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri