reklam
reklam
reklam
reklam

Hindi Pastırması

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
hindi-pastirmasi-0-ObHJzZxc.jpg

Hindi Pastırması Tanımı İçin Malzemeler

• 6 kesim, düzgün biçimli hindi göğüs
  • 800 gram ince kaya tuzu
  • 2 gram prague powder #1
  • Asgari 300 gram çemen karışımı

Hindi Pastırması Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Kaya tuzu ile prague powder’ı yeterlice karıştırın. Prague powder aslında zarurî değil fakat kullanmak çok daha inançlı. Aı’a sorun bence.
  2. Tabanı delikli ve besin saklamaya uygun bir kabın tabanını iki kat kağıt havlu ile kaplayın.
  3. Kağıt havlunun üzerine 1-2 mm kalınlığında tuz karışımı dökün. Hindileri dizmeye başlayın. O denli ki, her hindi modülünün her tarafı tuzla temas ediyor olsun. 800 gram tuzun tamamını adil bir biçimde bitirin.
  4. Bu kutuyu daha büyük bir kutunun içine yerleştirin ve büyük olanın kapağını kapatın. Buzdolabına koyun. 10 gün orada kalsın. 10 gün boyunca iki sefer büyük kabın tabanında biriken suyu boşaltın.
  5. 11. Gün hindileri tuzdan çıkarın ve musluk suyunda yıkayın. Tuzu akıp gitsin.
  6. Hindileri büyük kaba koyup, üstlerini büsbütün örtecek kadar soğuk su ekleyin. Kapağını kapatıp tekrar buzdolabına koyun. 2-3 gün kalsın ve tuzunu bıraksın. Ortada bir sefer suyu değiştirin.
  7. 4. Gün hindileri, mümkünse cam bir doğrama tahtası üzerinde yahut temizliğinden emin olduğunuz bir yüzeyde kağıt havlu ile güzelce kurulayın.
  8. Her modülün bir ucuna bir adet s kanca geçirin. Modülleri, güneşi direkt görmeyen, hava akımı olan ve toz almayan bir yere, birbirlerine değmeyecek halde asın. Dış hava sıcaklığı düşükse (20 °c’nin altı), pastırma yapmak için ya mevsimini bekleyin ya da parayı bastırıp besin kurutma makinesi alın. Ben Mersin’de yaşadığım için sıkıntım yok.
  9. Hindiler kuruyup, elinizle sıktığınız vakit marketlerdeki pastırmaların sertliğini hissediyorsanız, çemen kaplama işine geçebilirsiniz. Ben kış aylarında en az 4-5 gün kurutuyorum. Yaz aylarında 2 günde harika oluyor.
  10. Çemen kaplama işi kolay üzere gelse de, aslında işin en güç kısmı. 300 gram çemeni 6 modül ortasında adil bir formda tüketeceksiniz. Bunun için bir sistem verenem. Zira herkes farklı yapabiliyor. Tek tüyom, elinizin altında bir kase su olması ve pudrasız, besine uygun eldivenin çok işe yaradığını söylemek olabilir.
  11. Kaplama işi biten her parçayı birebir kancalara geçirip tekrar kurutmaya alın. Kaideler, birinci kurutma ile tıpkı. Müddet size kalmış fakat 4-5 günden az olmuyor.
  12. Yeteri kadar kuruduğunu düşündüğünüz modülleri vakum torbalarına koyup, vakum makinesinde havasını alın, ağızlarını kapatın.
  13. Torbaları buzdolabına koyun. Saklama mühleti veremem. Lakin, okuduklarıma nazaran bir kaç haftaya kadar inançlı sayabilirsiniz. Siz yeniden de araştırın. Yok ben vakumlamayacağım derseniz, süratli tüketmenizi öneririm.
  14. Ve, en kıymetlisi, bu pastırmayı pişirmeden yemeyin. Ben kendi yaptığım ve kefil olacağım pastırmayı bile çiğ yemiyorum. Ateş yahut yüksek ısı görmemiş et her vakit biraz risklidir. Prague powder #1 yerine #2 kullanırsanız çiğ de yiyebilirsiniz diyenleri dinlemiyorum. Sabah kahvaltıları için ince dilimleyip, ince kıyılmış chili biber ve zeytinyağında çemeni ile bir arada sotelerseniz, eksiksiz olur. Mantarlı omlete çok güzel sarfiyat. Dikkat, hindi eti bu biçimde pişince beyaza döner. Dönmediyse şimdi pişmemiştir. Daha da pişirirseniz, bacon’ı (francis olmayan) andıran bir şey oluyor.

Hindi Pastırması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

hindi-pastirmasi-1-PlewugHP.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Hindi Pastırması first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri