reklam
reklam
reklam
reklam

Geleceğin Eğitimi Doruğu’ndan notlar: Vicdan olmadan eğitim olmaz

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Eğitim, gazetemiz için her vakit kıymetli oldu ve olmaya da devam ediyor. Evvelki gün ikincisini düzenlediğimiz “Geleceğin Eğitim Zirvesi” bunu bir defa daha kanıtladı. Pera Müzesi’ndeki dorukta, gazetemin eğitim muhabiri ve editörü olarak geçirdiğim 35 yılı, birinci gününden bu güne güya bir kere daha yaşadım.

Ülkenin yüz akı eğitimcileri, öğretmenleri, akademisyenleri, rektörleri, müdürleri, eğitim odaklı sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, gönüllüleri… Herkes bir ortada. Toplantı başlamadan evvel yaptığımız sohbetlere, bir Cumhuriyet geleneği olarak simit-peynir ikilisi eşlik ediyor. Sonra salona geçiyoruz. Her koltukta tanıdık bir yüz, kolay kolay kimseye nasip olmayacak bir izleyici kitlesi.

BU TEPE ÖTEKİ ZİRVE!

Birbirinden değerli konuşmacılardan “geleceğin eğitimi”ni dinliyoruz ancak bu tepe öteki zirve! Yaklaşık altı saat boyunca neredeyse kimse ayrılmıyor salondan, bir an bile sıkılmıyoruz. Konuşmacılar da sunumlar da çok dinamik, esprili, canlı. Yalnızca teknoloji, geleceğin eğitimi, geleceğin meslekleri yok bu tepede, insan da var vicdan da. Birinci Emin Çapa kelam ediyor vicdanın kıymetinden, sonra başka konuşmacılar da.

Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Fadime Üney Yüksektepe, “Diplomanın Değişen Doğası”nı anlatmadan evvel ilkokul fotoğrafını göstererek kendi öyküsünü aktarıyor bize. İlkokul diplomasını alan “küçük Fadime”nin dünyasını öğreniyoruz evvel.

İYİ İNSAN OLABİLMEK

Eğitime katkı mükafatları de bir vicdan konusu aslında. Çok müracaat oldu ve seçmekte zorlandık lakin sonuçta ödül kazanan üç proje de uygun insan olmanın ne demek olduğunu, diğerlerinin düzgün olma hali, başarısı, memnunluğu için canla başla çalışmanın sonuçlarını gösterdi bize.

Toplantıdan herkes memnun ayrıldı. Bir akademisyen, “Sunumlarda öğrendiklerimi derslerimde uygulayacağım, çok notlar aldım” derken bir diğeri “Yılda bir yetmez, birkaç tane düzenleyin” teklifinde bulundu.

DAHA ÇOK KİŞİ DİNLEMELİ

Bir öğretmen, “Burada konuşulanları daha çok kişi dinlemeli, daha büyük salonlarda yapın, isteyen herkesin katılmasını sağlayın” dedi.

“Cumhuriyet her ne yaparsa en düzgününü yapar” kelamına layık olmaya çalışarak ve tüm teklifleri, istekleri dikkate alarak yeni toplantılarımızın hazırlıklarına başladık bile. Kaç eğitim tepelerine…

Cumhuriyet

The post Geleceğin Eğitimi Doruğu’ndan notlar: Vicdan olmadan eğitim olmaz first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri