reklam
reklam
reklam
reklam

Fatih Tekke: Mesleğimin en makûs birinci yarısıydı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Trendyol Muhteşem Lig’in 31. haftasında, konuk oldukları TÜMOSAN Konyaspor’a 2-1 mağlup olan Trabzonspor’un teknik yöneticisi Fatih Tekke, üzücü bir gece yaşadıklarını söyledi.

Tekke, maçın akabinde MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Konyaspor’u tebrik eden Tekke, kadrodaki kimi eksikler olsa da birinci yarıdaki oyunu kabul etmediğini belirtti.

İkinci yarı aldığı tüm riskler ve değişikliklerin çabucak karşılığını bulduğunu anlatan Tekke, “Belki de geldiğimden bu yana antrenörlük mesleğimdeki en berbat birinci yarılardan birisi oldu. Bunun sebebini kendime yazmak zorundayım. Son kısımdaki küçük ayrıntılarla maç dönebilirdi, Konyaspor ikinci yarı âlâ savunma yaptı.” dedi.

Ligde yakaladıkları ikincilik fırsatına ait de değerlendirmelerde bulunan Tekke, “Bu oyuncularla buraya kadar geldik. Bilhassa bugün galip gelseydik üçüncülüğümüz garanti olacaktı. Sonra ikinciliği amaç olarak belirleyecektik. Hasebiyle maç maç gitmek zorundayız. Alt tarafıyla, üst tarafıyla güç geçen bir lig oldu. Oyuncularıma bu umudu yeşerttikleri için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Tekke, Trabzonspor’un Avrupa’da olması gerektiğini ve bu basamakta önemli takımlara gereksinim duyduklarını, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise gayelerinin kupayı almak olduğunu lisana getirdi.

İLHAN PALUT’UN AÇIKLAMALARI

Konuk ettikleri Trabzonspor’u 2-1 mağlup eden TÜMOSAN Konyaspor’un teknik yöneticisi İlhan Palut ise son dönemde aldıkları puanlarla inançlı bir yerde olduklarını anlattı.

Yukarı yanlışsız giden bir momentum yakaladıklarını aktaran Palut, “Momentum futbolda çok kolay yakalanan bir şey değil. Bunu yakalamışken de bırakmayalım, devam edelim, sonuna kadar götürelim. Çok kıymetli maçlardan evvel form durumumuzu düşürmeden, disiplinle maçlarımıza çıkalım. Maça bizim açımızdan bakış açısı buydu.” halinde konuştu.

Palut, Trabzonspor’un Fatih Tekke ile çok düzgün bir dönem geçirdiğini belirtti.

Ofansif manada çok çeşitli silahları olan bir rakiple oynadıklarını vurgulayan Palut, şunları kaydetti:

“İstediklerimizin çabucak hemen hepsinin gerçekleştiği bir birinci yarı oynadık. Kişisel kusurdan ve bizim kaptırdığımız toptan sonra olan bir durumu saymazsak âlâ savunma yaptık. İkinci yarı Trabzonspor oyunu daha çok forse etti, daha çok atakçıyla yüklenerek başladı, bunu bekliyorduk. Çok fazla orta yaptılar ki ikinci yarı oyuna giren ve oyunun son kısımda her kenar ortanın, her duran topun çok büyük tehlike olabileceği bir kadro karşısındaydık. Oyuncularımı kutluyorum. Hakikaten ağır bir fikstür. Trabzonspor ismine da o denli. Sakatlıkları olan oyuncular var. Başta Muleka üzere. Bileği hiç yeterli değil ancak fedakarlıkla, iğneyle oynuyor ve bunun üzere kas sakatlıkları, zorlanmaları olan oyuncularım var. Sahiden ortaya büyük karakter koyuyorlar. Onlara teşekkür ediyorum. Taraftarımıza da dayanakları için teşekkür ediyorum”

NTV

The post Fatih Tekke: Mesleğimin en makûs birinci yarısıydı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri