H
hepsigundem
Guest
79 yaşında vazifeye başlayan ABD’nin en yaşlı başkanı olan Donald Trump’ın sıhhatiyle ilgili söylentiler bitmek bilmiyor. Sağ elindeki aylardır geçmeyen morluk nedeniyle sıhhat durumu yine gündeme gelen Trump tezlere karşılık verdi.
Wall Street Journal’ın (WSJ) mevzuya ait sorularını telefonda yanıtlayan ABD Başkanı, doktorlarının tavsiye ettiğinden daha yüksek dozda aspirin aldığını, bunun da elindeki görünür morluklara neden olduğunu söyledi.
“KALBİMDEN HOŞ KANIN AKMASINI İSTİYORUM”
Seçim periyodunda yaşı ve sıhhat durumu nedeniyle eski Lider Joe Biden’la sık sık alay eden Trump, daha yüksek dozda aspirin almasıyla ilgili “Aspirinin kanı inceltmek için güzel olduğunu söylüyorlar ve ben kalbimden kanın kalın akmasını istemiyorum. Kalbimden ince, hoş kanın akmasını istiyorum. Anlaşıldı mı?” sözlerini kullandı.
Bazı “batıl inançlara” sahip olduğunu ve 25 yıldır tertipli aspirin kullandığını söyleyen ABD Başkanı, bacağında oluşan şişliklere karşı özel çorap kullanmayı denediğini lakin bundan “hoşlanmadığı için” vazgeçtiğini lisana getirdi.
“KOŞMAK BANA NAZARAN DEĞİL”
Hiçbir vakit uzun müddet uyumadığını ve spor yapmayı sevmediğini aktaran Donald Trump, “Bazı insanların yaptığı üzere saatlerce koşu bandında yürümek yahut koşmak bana nazaran değil.” tabirlerini kullandı.
“GÖZLERİMİ DİNLENDİRİYORUM”
“Bazı toplantılarda uyuyakaldığı” argümanlarını da reddeden 79 yaşındaki lider, yalnızca gözlerini dinlendirdiğini vurguladı. İşitme meselesiyle ilgili olarak “çok fazla insanın tıpkı anda konuşması durumunda zorlandığını” söz etti.
ABD medyası geçen hafta, Trump’ın sağ elindeki aylardır geçmeyen morluğu tekrar gündeme getirmişti.
Beyaz Saray’dan bahse ait yapılan açıklamada, ağır bir görüşme trafiğine sahip olan Trump’ın sağ elindeki morlukların nedeni, onun daima el sıkışmak durumunda kalmasına ve tertipli olarak aspirin kullanmasına bağlanmıştı.
NTV
The post Elindeki morlukların nedenini açıkladı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...