reklam
reklam
reklam
reklam

Dünya ABD-İran muahedesinden mutlu

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
ABD ile İran’ın muahedeye vardığının ve barış imzalarının 19 Haziran’da İsviçre’de atılacağının duyurulmasına tüm dünyadan olumlu reaksiyonlar geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan “ABD ile İran ortasındaki savaşın sona erdirilmesi emeliyle varılan mutabakatı memnuniyetle karşılıyoruz.” açıklamaları yaptı.

Arabuluculardan Katar Dışişleri Bakanlığı, Washington ile Tahran ortasında imzalanan mutabakat zaptının barışı güçlendirme ve bölgesel ekonomik büyümeyi artırma yolunda değerli bir adım olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de mutabakat için ABD ve İran’ı tebrik etti. Guterres “Çatışmanın barış içerisinde çözülmesine yönelik bir adım atıldığını” belirtti.

AVRUPA’DAN AÇIKLAMALAR

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ise Hürmüz Boğazı’nda seyrüsefer özgürlüğünün yine tesis edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İtalya, Fransa, İngiltere ve Almanya’dan yapılan ortak açıklamada ise İran’ın nükleer konusunda geri adım atması karşılığında yaptırımların kaldırılabileceğinin altı çizildi.

NTV

The post Dünya ABD-İran muahedesinden mutlu first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri