- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
İtalya Savunma Bakanı Crosetto, ABD merkezli X şirketinin toplumsal medya platformundan yaptığı paylaşımda, “Dünden bu yana gerekli tüm teknik imkanları kullanarak, yurt dışındayken de hassas durumu yönetmeye devam ederken, bir yandan da İtalya’ya dönüyorum.” sözlerini kullandı.
Crosetto, ailesini almak için Dubai’ye gittiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
“Elbette, diğerlerini daha fazla tehlikeye atmamak için yalnız döneceğim, mevcut şartlar altında benimle seyahat edenler risk altında olabilirler. Elbette askeri bir uçakla döneceğim ve ailemi (bu tercihi anlayışla karşılıyorlar) burada bırakacağım. Onlar için de başka İtalyan ve yabancı vatandaşlar için de şanssız bir tesadüf ihtimali dışında kayda bedel bir risk bulunmadığından emin oldum.”
Askeri bir uçakla döneceğini lakin masraflarını üstlendiğini vurgulayan Crosetto, “Bir saat evvel Ciampino’daki 31. Filo Komutanlığına, devlet uçuşlarında konuklar için öngörülen tarifeye kıyasla kendi tercihimle üç katı bir fiyatı havale ettim. Böylelikle devlet uçağını kullanarak döndüğüm istikametinde bana yönelik polemik yapılmasının da önünü kesmek istedim.” tabirini kullandı.
Crosetto, kendisine yönelik tenkitlere de reaksiyon göstererek, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bu polemik yapma biçimini utanç verici ve düzeysiz buluyorum. Dubai’ye yönelik akın üzere, zamanlaması ve gerçekleşme biçimi prestijiyle İran’ın muhtemel yansıları ortasında öngörülmeyen gelişmeler nedeniyle ortaya çıkan bir durumun istismar edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bununla birlikte, dün ve bu gece burada bulunmam, devam eden krizin idaresinde ve BAE ile alakalarda yararlı olmuştur. Birebir formda bugün Avrupalı ve Orta Doğulu mevkidaşlarımla yaptığım temaslar ile bu gece geç saatlerde Pentagon ile yapacağım görüşme de tıpkı derecede değerlidir.”
MUHALEFET, CROSETTO’NUN İSTİFASINI İSTİYOR
Muhalefetteki 5 Yıldız Hareketinin (M5S) Lider Yardımcısı Stefano Patuanelli, yaptığı yazılı açıklamada, Savunma Bakanı’nın Orta Doğu’daki askeri tırmanışın arttığı sırada Dubai’de mahsur kalmasının “şok edici bir gerçek” olduğunu belirterek, “Son yılların memleketler arası güvenlik açısından en hassas dönemlerinden birinde, Savunma Bakanı fiziksel olarak ülkede bulunmuyor ve derhal ulusal topraklara geri dönemiyor.” sözlerini kullandı.
Patuanelli, hükümetin devam eden askeri gelişmelere ait ne seviyede evvelce bilgi aldığını ve müttefiklerle ne çeşit bir uyum içinde olduğunu bu türlü kritik bir kademede sorgulamanın legal olduğunu tabir ederek, “Bu hükümeti uzun vakittir siyasi olarak yetersiz buluyoruz lakin daha evvel hiçbir vakit riskler ulusal güvenliği direkt etkilememişti. Bu nedenlerle, Savunma Bakanı’nın sonuçlarına katlanması ve istifa etmesi gerektiğine inanıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.
ABD-İSRAİL’İN İRAN’A SALDIRILARI
İsrail ve ABD, Tahran ile Washington idareleri ortasında müzakereler sürerken 28 Şubat’ta İran’a askeri atak başlattı.
İran da İsrail’in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn başta olmak üzere birtakım bölge ülkelerinde belirlediği maksatlara ataklarla karşılık verdi.
ABD-İsrail saldırılarında, İran lideri Ali Hamaney’in yanı sıra çok sayıda üst seviye yetkili öldü.
İran Kızılayı, ülkeye yönelik bombardımanlarda 201 kişinin hayatını kaybettiğini, 747 kişinin de yaralandığını duyurdu.
NTV
The post Dubai’de mahsur kalan İtalya Savunma Bakanı Crosetto ülkesine dönüyor first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...