- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Türkiye’de açılan 20 kas hastalıkları merkezinden sadece ikisi faal çalışıyordu. Tabip eksikliği sebebiyle tedavisi aksayan çocukları Cumhuriyet gündeme getirdi. Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalarının tedavi sürecinde kritik değere sahip olan uzman doktor eksikliğiyle ilgili yapılan haberin akabinde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kas Hastalıkları Merkezi’nde göğüs hastalıkları uzmanı eksikliği giderildi. DMD İzmir Vilayet Temsilcisi Manolya Alay, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kas Hastalıkları Merkezi’nde uzun müddettir devam eden göğüs hastalıkları uzmanı eksikliğine ait sevindirici bir haber aldıklarını söyledi. Alay, yaptığı açıklamada, yetkililerle yürütülen görüşmeler sonucunda sorunun kısmen tahlile kavuştuğunu belirterek “Nihayet Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’nden hoş bir haber aldık. Çocuklarımız için çok değerli olan uzman göğüs hekimi eksiğimiz vardı. Yapılan düzenleme kapsamında hastanede her pazartesi günü dönüşümlü olarak misyon yapacak iki göğüs hastalıkları uzmanı görevlendirildi.
‘GÜZEL BİR GELİŞME’
Bir hafta İzmir Kent Hastanesi’nden, bir hafta da Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden uzman tabipler misyon yapacak. Bu bizim için çok kıymetli ve çok hoş bir gelişme” diye konuştu. Uygulamanın süreksiz bir tahlil olduğuna dikkat çeken Alay, asıl muhtaçlıklarının merkezde daima vazife yapan bir göğüs hastalıkları uzmanı olduğunu vurguladı. Alay, “Hiç olmamasındansa bu türlü bir tahlil elbette olumlu. Lakin bilhassa poliklinik günlerinde kalıcı bir uzman bulunması gerekiyor” tabirlerini kullandı
Cumhuriyet
The post Cumhuriyet mevzuyu gündeme taşıdı: DMD hastası çocuklar için sevindiren adım first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...
‘GÜZEL BİR GELİŞME’
Bir hafta İzmir Kent Hastanesi’nden, bir hafta da Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden uzman tabipler misyon yapacak. Bu bizim için çok kıymetli ve çok hoş bir gelişme” diye konuştu. Uygulamanın süreksiz bir tahlil olduğuna dikkat çeken Alay, asıl muhtaçlıklarının merkezde daima vazife yapan bir göğüs hastalıkları uzmanı olduğunu vurguladı. Alay, “Hiç olmamasındansa bu türlü bir tahlil elbette olumlu. Lakin bilhassa poliklinik günlerinde kalıcı bir uzman bulunması gerekiyor” tabirlerini kullandı
Cumhuriyet
The post Cumhuriyet mevzuyu gündeme taşıdı: DMD hastası çocuklar için sevindiren adım first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...