H
hepsigundem
Guest
Ciabatta (İtalyan Ekmeği) Tanımı İçin Malzemeler
- 385 gram un (3 su bardağına yakın)
- 288 gram su (1,5 su bardağı kadar)
- 38 gram zeytinyağı (1/4 (çeyrek) çay bardağı)
- 7 gram tuz (1 tepeleme tatlı kaşığı)
- 2 gram instant maya (1 tepeleme çay kaşığı)
- 2 gram toz şeker (1 tepeleme çay kaşığı)
Ciabatta (İtalyan Ekmeği) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba mayayı soğuk yahut ılık suyu ekleyip karıştırın.
- Un ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Varsa mutfak robotunda hamur kancasını kullanarak topak kalmayıncaya kadar yoğurun.
- Nispeten yumuşak bir hamur elde edilir.
- Geniş bir kaseyi zeytinyağıyla yağlayın.
- Hamuru dökün ve streç sinemayla örtün.
- Hamuru yarım saat oda sıcaklığında beklettikten sonra dilerseniz bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz.
- Ben tıpkı gün içerisinde orta ara buzdolabına kaldırdım lakin tıpkı günde pişirdim.
- Dolaba kaldırmayacaksanız hamuru 30 dk dinlendirdikten sonra ellerinizi çokça ıslatarak 4 kenardan tutarak ortaya hakikat katlayın.
- Bu süreci 30 dk da 2-3 defa tekrarlayın bu sayede hamur toparlanıp elastik olur.
- Son katlamadan sonra hamur iki katına kabarmış olmalı kabarmadıysa hamuru biraz daha dinlendirebilirsiniz.
- Kabaran hamuru ve tezgahı çokça unlayın ve hamuru aykırı biçimde tezgaha alın.
- Elinizle hamuru biraz genişletin fakat fazla bastırıp havasını söndürmeyin.
- Hamurdan 6-8 modül bölün. Her bir parçayı biraz spatula ile düzeltin ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla zıt halde aktarın ve üzerini bezle örtüp 30 dk dinlendirin.
- Bu esnada fırını alt üst fansız ayarda 250 derece ısıtın.
- Tabana güçlü çelik yahut metal bir kap koyun ve kettle da su kaynatın.
- Isınan fırına hamuru yerleştirip tabandaki kaba biraz kaynar su dökün.
- 10 dk sonra fırındaki kabı alın ve 10 dk daha üstü ve altı güzelce kızarana dek pişirin.
- Pişen ekmekleri dinlendirip soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
Ciabatta (İtalyan Ekmeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Ciabatta (İtalyan Ekmeği) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...