reklam
reklam
reklam
reklam

CHP lideri Özel, butlan kararı sonrası yaşananları ve gelecek periyoda ait kanılarını anlattı: ‘Delegeden kaçanın nasıl iktidar amacı olur?’

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Özel, partisine yönelik alınan karar ve akabinde yaşanan gelişmeleri Cumhuriyet’e kıymetlendirdi. Özel’in sorularımıza verdiği cevaplar şöyle:

– Kurultay takvimi ağırdan alınırsa seçim takvimine yetişebilir mi, kurultaydan kaçınan bir partinin iktidar gayesi olur mu?

Olmaz. O denli üzücü bir noktadayız ki, Erdoğan kaybedeceği bir seçime girmeyip kaçıyordu, onu sandığa çağırıyordum. Artık teklifimiz, Kemal Bey’in periyodunda seçilen delegelerle seçim yapalım. Zira o delegeler töhmet altında. “Atatürk mezardan çıksa bu delegeyle Kemal Bey’i yenemez” dedikleri bu delegeyle yapalım. Delegeden kaçan bir partinin, kurultaydan kaçan bir partinin, seçimden kaçan bir parti nasıl iktidar maksadı koyacak?

İki CHP imgesi ortaya çıktı. Birisi atanmış CHP, biri seçilmiş CHP. Seçilmişler olarak vazifeden el çektirildik. Üzülerek şu tahlili yapmak durumundayım: Bir partiyi kimin yöneteceğine delegeler değil de rakip parti, iktidar karar veriyorsa o partinin idaresi legal olamaz, o partinin idaresi kabul ediyorsa, o parti iktidara rakip olamaz.

Yani Erdoğan diyor ki, bu partinin başına şu geçsin… Bu yaftadan kurtulmanın yolu derhal kurultay yapmak. Kurultayı yaparsın seçilirsin, idarede kalırsın, kimse sana bir şey diyemez. Geliş tekniğin tekrar tartışmalı olur. Butlanla geldin. Hiç olmazsa bir meşruiyeti sağlarsın. Bu atanmışlıktır. Seni atayan saray yargısının kararını süratle paka çekip bunu, o delegelerle bile bir kurultaya gitmiyorsan, sen o partiye nasıl alternatif olacaksın? O partiyi yenmeyi, iktidar yürüyüşünü sürdürmeyi nasıl sav edeceksin? İşin bu tarafı çok sıkıntılı.

chp-lideri-ozel-butlan-karari-sonrasi-yasananlari-ve-gelecek-periyoda-ait-kanilarini-anlatti-delegeden-5sU8PYOd.jpg

‘OYUMUZ YÜZDE 45’e FIRLAYABİLİR’

– İktidar tezinden vazgeçilmiş mi oluyor?

Tam olarak o noktaya geliyor. CHP’yi kimin yöneteceğine AKP yargı kolları karar verecek, bu karar karşısında sen en avantajlı olduğun delegeyle sandığa gidemez durumdasın. Ben bir buçuk yıla seçim takvimi yayacağım. Zati bugünden itibaren seçime iki yıl kaldı. Seçimlere bir yıl kala Kurultay yapılamıyor. Ben genel seçimlere kadar partinin başında duracağım diyorsun. Bu partiye yapılmış en büyük kötülüktür.

Bugün gerçek manada bir kurultay yapılsa, idare seçilse oy oranımızın yüzde 45’e yaklaşacağını düşünüyorum. Doğal şu anda seçmenin başı da karıştı. Lakin Allah korusun biz desek ki ‘biz CHP’den çekildik. Bu atanmış CHP’dir, yüzde 3’ün üzerini şaşkınlıkla karşılarım.

– Bunu meydanlardan mı görüyorsunuz?

81 vilayetten gelen geri bildirimlere, tabandan aldığıma, sokakta gördüğüme nazaran söylüyorum. İnanılmaz şeyler oluyor, partiye tarihinin en büyük berbatlığı yapılıyor. Vakit geçirmeden bir kurultaya gitmeden bu işin bir tahlili yok.

chp-lideri-ozel-butlan-karari-sonrasi-yasananlari-ve-gelecek-periyoda-ait-kanilarini-anlatti-delegeden-kFOkmIbB.jpg

SÜREKLİ İHRAÇ TEHDİDİ

– Engelleme var mı?

Eskisinden daha fazla sokakta olacağız. Çok zorluklar olduğunu kabul ediyorum. Vilayetlere “Özgür Özel’e miting yapanı vazifeden alırız” diyorlar. Halbuki ki partiyi ayağa kaldıran o mitingler. “Özel’e genel lider değil, milletvekili muamelesi yapın, yoksa vazifeden alırız” diyorlar. Vilayetlerin toplumsal medya hesaplarına el koyuyorlar. Daima bir ihraç tehdidi. Lakin biz kurultay için üzerimize düşeni yapacağız.

Bir yandan da başları karıştırmaya çalışıyorlar. Bizim üslubumuzla genel merkeze bir davet yapmışlar cumartesi günü için. Bütün üyelere, güya ben bildiri atıyormuşum üzere ileti atmışlar. Biz cumartesi 14.00’te Ankara Vilayet Başkanlığı önüne, Güvenpark’a davet yapacağız. Seçilmiş CHP orada bayramlaşma yapacak. Bayramdan sonra hukuki mücadele, parti içi kurultay çabası, siyasi çaba en ağır biçimde sürecek.

HAZIRLIKLARIMIZ VAR

– Bir çıkış yolu bulunamazsa halkın büyüyen umuduna nasıl bir cevap vereceksiniz?

Bizim karşımıza sandıkta çıkamayıp, partide bizi yenemeyeceklerini görüp, sandığı kaçırıp bizi partiden uzaklaştırmaya çalışıyorlar ki CHP’nin ismi, logosu, tarihi, kurucu onlara kalsın. 115 milletvekilimiz takviyesiyle Küme Lideriyiz. Örgütün takviyesini görüyorsunuz. Kamuoyu dayanağını görüyorsunuz. Biz partiyi kolay bırakıp gitmeyiz. Fakat bu iş kumpasa döndüğünde… Resmi olarak devlet bizi muhattap kabul ediyor, kurultayı da yapmadık, seçime de partiyi biz götürüyoruz diye bir şey tasarlandığında biz buna hem cumhurbaşkanı adayı göstererek hem de o gün gerektiğinde, partiden bir bölünme yapmadan, gerekli önlemleri alacak hazırlıklarımız var.

– İsmi konulmamış Özgür Özel’in partisine anketler yüzde 29 oy gösteriyor. Mevcut CHP’ye yüzde 3…

Şaşırtıcı değil. Bu halimizle bile AKP’nin önünde birinci partiyiz. Sokakta yüzde 3’lük bir karşılık bile yok. Lakin bu taarruzdan güçlenerek çıkarsak, önümüzde 45’i görmenin pürüzü yok. Fevkalade bir motivasyon var. Geçmişte iktidara oy veren seçmenin de tepki verdiğini görüyorum.

‘KARAYALÇIN’I ÖNERECEKTİK’

– Kurultay isteminizde oyalandığınızı düşünüyor musunuz?

Tek sözle oyalandığımızı hissediyorum. Kemal Bey birinci gün beni aradığını söylemişti. Kendisini aradım. Kemal bey en uygun vakitte yapacağım dedi, ben de en uygun vakit en kısa vakit. Partinin bu işten yara almaması için… parti meclisiyle tartıştıktan sonra diyaloga açık iki arkadaşımızı görevlendirdik. Suat Özçağdaş ve Murat Buyruk. Kendisine önerdim. O da iki ismi görevlendirdi. Bunu cumartesi akşam konuştuk, Pazar günü oturup görüşülsün. Öğle 12.00’de buluşulsun. Müzakerecilerden biri gece 01.00’e gerçek bizim arkadaşları aramışlar, bu gece görüşelim demişler. Gecenin birinde ne görüşmesi olur dedik, oradan biz sabah bir şey olacağını anladık. Öğle randevumuz olan arkadaşlar sabahın yedisinde artlarına son derece kriminal, tehlikeli tipleri alıp kapıya dayandılar. Bizimle konuşsalardı, bizim kuralımız yoktu. Bir tek söyleyecektik. En kısa müddette kurultay kararı alınması. Bu durumda ben genel merkezi boşaltırdım. Lakin ne olurdu, polis yerine Murat Karayalçın’a emanet ederdik. O denli bir teklif götürmeyi düşünüyordum. Hatta Murat Bey, Kemal Bey’den randevu almayı denedi ancak alamadı.

– Başınızda tartmıştınız yani…

Dedim ki 40-50 gün içinde karar alırlarsa benim orada oturmamı hukuksuz kabul ediyorlarsa, Murat Karayalçın’a verelim, Evvelki genel liderlerden sağlıklı olan o var. Hikmet Bey hastanede. Murat Bey’e emanet edelim, ben de gitmeyim genel merkeze, fakat çocukların maaşları yatsın. Kemal Bey bu kararı alsın. Ancak onlar orayı yakıp yıkıp polisle gelmek istediler geldiler..

Cumhuriyet

The post CHP lideri Özel, butlan kararı sonrası yaşananları ve gelecek periyoda ait kanılarını anlattı: ‘Delegeden kaçanın nasıl iktidar amacı olur?’ first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri