reklam
reklam
reklam
reklam

Bugün okullar tatil mi 23 Mart 2026 son dakika | Şanlıurfa ve Hakkari’de okullar tatil edildi mi, okul var mı? İşte eğitim öğretime ara verilen il ve

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
bugun-okullar-tatil-mi-23-mart-2026-son-dakika-sanliurfa-ve-hakkaride-okullar-8Qm625GJ.jpg

Bugün Şanlıurfa ve Hakkari’de okullar tatil mi, kar tatili var mı? soruları olumsuz hava koşulları nedeniyle takip ediliyor. Kar yağışı Doğu Anadolu’da etkili olurken, birçok ilde de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. İki ilde ise gözü kulağı valilik ve kaymakamlıkların kar tatili açıklamalarına çevrildi. Bazı ilçelerde olumsuz hava koşullarına yönelik önlem alan valilikler ise eğitim öğretime 23 Mart’ta ara verildiğini duyurdu. Peki, bugün okul var mı, nerelerde okullar tatil? İşte, ayrıntılar.

bugun-okullar-tatil-mi-23-mart-2026-son-dakika-sanliurfa-ve-hakkaride-okullar-B64SuRQM.jpg

BUGÜN (23 MART) OKULLAR TATİL Mİ?

Şanlıurfa’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Kentte etkili olan sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada, “Aşırı yağış sebebiyle Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerimizin kırsal yol ağında oluşan bozulmalar sonucunda ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önüne alınarak bu iki ilçemizde taşımalı eğitim kapsamındaki okullar ile birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda 23 Mart 2026 Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir” denildi.

bugun-okullar-tatil-mi-23-mart-2026-son-dakika-sanliurfa-ve-hakkaride-okullar-JQe4jU8E.jpg

HAKKARİ

Hakkari il merkezi ile Yüksekova ilçesinde, olumsuz hava nedeniyle yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Hakkari Valililiğinde yapılan açıklamada, “Meteorolojik veriler doğrultusunda ilimiz Merkez ve Yüksekova ilçelerinde gece saatlerinde de devam etmesi beklenen kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kuvvetli kar yağışı öngörülmektedir. Yoğun kar yağışının oluşturabileceği olumsuzluklar değerlendirilerek, oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi ve vatandaşlarımız ile öğrencilerimizin can güvenliğinin sağlanması amacıyla aşağıdaki tedbirlerin alınması uygun görülmüştür. Yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle; Hakkari Merkez ve Yüksekova ilçesindeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, yaygın eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri dahil olmak üzere 23 Mart 2026 Pazartesi günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Ayrıca, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde (RAM) randevusu bulunan öğrenciler ile engelli bireylerin ulaşım sürecinde karşılaşabilecekleri riskler göz önünde bulundurularak, can güvenliklerinin sağlanması amacıyla RAM’larda da aynı tarihte hizmete ara verilmesi uygun görülmüştür denildi.

bugun-okullar-tatil-mi-23-mart-2026-son-dakika-sanliurfa-ve-hakkaride-okullar-yX4Xxcyi.jpg

Hürriyet

The post Bugün okullar tatil mi 23 Mart 2026 son dakika | Şanlıurfa ve Hakkari’de okullar tatil edildi mi, okul var mı? İşte eğitim öğretime ara verilen il ve ilçeler! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri