reklam
reklam
reklam
reklam

Boğaziçi Üniversitesi, 4 alanda dünyanın en yeterli 300 üniversitesi ortasına girdi

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
bogazici-universitesi-4-alanda-dunyanin-en-yeterli-300-universitesi-ortasina-girdi-0-UFQL6MZr.jpg

Boğaziçi Üniversitesi, yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan 2026 Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralamaları’nda, eğitim ve toplumsal bilimler alanlarında birinci 250, işletme ve iktisat ile beşeri bilimler alanlarında ise birinci 300 üniversite ortasında yer aldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya nazaran, THE’nin üniversitelerde araştırma kalitesi, bilgi üretimi ve patent tesirini merkeze alan yeni kıymetlendirme sistemi “WUR 3.0” kapsamında açıklanan sonuçlar, Boğaziçi Üniversitesinin çok boyutlu akademik gücünü ve memleketler arası rekabetçiliğini bir defa daha ortaya koydu.

Boğaziçi Üniversitesi, 2026 sonuçlarına nazaran, siyaset bilimi, sosyoloji ve memleketler arası bağlar üzere disiplinleri kapsayan toplumsal bilimler ile eğitim bilimleri alanlarında 201-250 bandına yerleşti.

Üniversite, işletme ve iktisat alanında geçen yıllarda bulunduğu 301-400 bandından 251-300 bandına, sanat ve beşeri bilimler alanında ise 401-500 bandından 251-300 bandına yükseldi.

2026 THE Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralamaları, Boğaziçi Üniversitesinin araştırma odaklı büyüme stratejisi ve sürdürülebilir akademik ekosisteminin güçlü bir göstergesi olarak bedellendiriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, üniversitenin farklı alanlarda elde ettiği bu sonuçların, araştırma kalitesini, disiplinlerarası yaklaşımı ve dataya dayalı idare anlayışını merkeze alan dönüşümlerinin somut bir yansıması olduğunu belirterek, “Uluslararası ölçekte rekabet gücümüzü artırmaya ve bilimsel üretimi toplumsal yarara dönüştürmeye kararlılıkla devam edeceğiz.” sözünü kullandı.

KAYNAK: AA

Kaynak : Haber7

The post Boğaziçi Üniversitesi, 4 alanda dünyanın en yeterli 300 üniversitesi ortasına girdi first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri