- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
İstanbul Güngören’de bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Atlas Çağlayan soruşturması sürüyor.
Atlas, 15 yaşındaki bir saldırgan tarafından öldürülmüştü.
E.Ç. isimli saldırgan tutuklanırken, Atlas’ın ailesine tehdit iletileri gönderilmişti.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında altı kuşkulu gözaltına alınmıştı.
Gözaltına alınan şüphelilerden üçü tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Üç kuşkulu dün tutuklandı.
ÜÇ YENİ GÖZALTI
Soruşturmaya ait bugün yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında Antalya ve Adana’da üç kuşkulu daha gözaltına alındı.
ŞÜPHELİLERİN SÖZLERİ ORTAYA ÇIKTI
Şüpheliler Y.T., S.T. ve A.E.’nin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde verdikleri sözler ortaya çıktı. Sözünde üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirten kuşkulu A.E., “Bu paylaşımı yapan şahıslar cürmü benim üzerime atmak gayesiyle kanalımdan bulunan ayrıcalıklardan faydalanan kısmından görüntüde kullanılan bana ilişkin maili kopyalayarak, görüntü içeriğini yapıştırmışlar. Bu sebeple irtibat linkine tıklandığı vakit benim hesabım çıkmaktadır. Lakin muhakkak bu paylaşımı yapan, bu iletileri atan şahıs ben değilim. Kim olduklarını da bilmiyorum. Hür bırakılma kararı verilmesini talep ederim” tabirlerini kullandı.
Şüphelilerden Y.T. isimli çocuk ise savunmasında, “Ömer F.A. benim kuzenim olur. Kendisi beni PKK V404 duyuru isimli siteye üye alımı ve çıkarılmasında görevlendirmişti. Ben bu sitenin PKK ile rastgele bir teması olup olmadığını bilmiyorum. Kuzenim kullandığı sınırdan benim Whatsapp’ıma bir link yolladı. Ben linki açtığım vakit bahsedilen iletinin gönderilmiş olduğunu gördüm. Telefon bana aittir. Hakan Çakır olayında da kuzenim Ömer F.A. sebebiyle bir soruşturma geçirdim. Özgür bırakılmama karar verilmesini talep ederim” biçiminde konuştu.
Şüpheli S.T. de savunmasında, “Kullanmış olduğum sınır tarafıma aittir fakat bu çizgisi kardeşim Y.T. kullanmaktadır. Kardeşim Y.T. ya da bir diğerinin Atlas Çağlayan’ın ailesine tehdit içerikli ileti attığına ait bilgim yoktur. Ben de bu türlü bir aksiyonda bulunmadım. Hür bırakılmama karar verilmesini talep ederim. Aleyhe konuları kabul etmiyorum” dedi.
YAN BAKMA TARTIŞMASI YAŞANDI
Türkiye’nin konuştuğu Atlas Çağlayan cinayeti 14 Ocak akşamı Güngören’de işlendi.
16 yaşındaki Atlas Çağlayan, arkadaşlarıyla birlikte ilçedeki bir kafeye gitti.
İddiaya nazaran, Çağlayan ile arkadaşları, kafede oturdukları sırada yan masada bulunan diğer bir kümeyle yan bakma tartışması yaşadı.
Kafenin içinde başlayan tartışma, kısa müddette büyüyerek sokağa taşındı. Bu sırada 15 yaşındaki bir çocuk, Atlas Çağlayan’ı göğsünden bıçakladı.
HASTANEDE HAYATINI YİTİRDİ
Olay yerine sevk edilen sıhhat takımları, Atlas’ı süratle hastaneye götürdü. Fakat Atlas, kurtarılamadı.
Polis ise saldırgan ve beraberindeki arkadaşlarını gözaltına aldı.
15 yaşındaki saldırgan emniyetteki süreçlerinin akabinde sevk edildiği mahkemede tutuklandı.
KATİL ZANLISININ SÖZÜ
Atlas’ı bıçaklayarak vefatına neden olan 15 yaşındaki E.Ç. ise tutuklandı.
E.Ç. savcılıktaki tabirinde kendilerine küfür edildiğini ileri sürdü.
Olay günü arkadaşlarıyla birlikte bir kafeye gittiğini anlatan E.Ç., “Bir müddet kafede oturduktan sonra dışarı çıktık ve kafenin önünde beklemeye başladık.” dedi.
Katil zanlısı, öldürülen çocuğun küfür ettiğini ileri sürerek kendisini savundu.
BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLÜYOR
Şüphelilerin tutuklanmasının ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabındna bir açıklama paylaştı.
Bakan Tunç’un açıklamaları şöyle:
“İstanbul’un Güngören ilçesinde bıçaklı taarruz sonucu hayatını kaybeden Atlas Çağlayan evladımızın acısı, hepimizin yüreğini yakmıştır.
Atlas evladımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.
Bu elim olayla ilgili soruşturma, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca birinci andan itibaren tüm taraflarıyla ve titizlikle sürdürülmektedir.
Soruşturma kapsamında kuşkulu şahıs, “kasten öldürme” kabahatinden gözaltına alınmış, isimli mercilerce tutuklanmıştır. Ayrıyeten Atlas evladımızın ailesini tehdit ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 3 kuşkulu de “nitelikli tehdit” cürmünden tutuklanmıştır.
Soruşturma ve yargılama süreçlerinin büyük bir hassasiyetle yürütüleceğinden, fail ya da faillerin hak ettikleri cezayı alacaklarından kimsenin kuşkusu olmamalıdır.
Şiddetin önlenmesi, suça karşı caydırıcı yaptırımların uygulanması, çocuklarımızın ve gençlerimizin korunması bizler için hayati bir sorumluluktur.
Çocukların suça sürüklenmesine yol açan nedenlerin tüm boyutlarıyla incelenmesi, kollayıcı ve önleyici düzeneklerin güçlendirilmesi, çocuklarımızın eğitim, aile ve toplumsal etraf içinde sağlıklı biçimde desteklenerek toplumsal yaşama faal bir biçimde iştiraklerinin sağlanabilmesi hedefiyle Türkiye Büyük Millet Meclisinde kurulan Araştırma Kurulu çalışmalarını sürdürmektedir.
Komisyonun ortaya koyacağı tespitler doğrultusunda, Adalet Bakanlığı olarak gerek Türk Ceza Kanunumuzda gerekse ilgili mevzuattaki düzenlemelere yönelik çalışmalarımızı gecikmeksizin hayata geçirecek, atılması gereken adımları aziz milletimizin huzur ve güvenliğini güçlendirecek bir anlayışla kararlılıkla atacağız.
Bu cins acı hadiselerin tekrar yaşanmaması için; kamu tertibini bozmaya çalışan sokak çetelerine, şiddeti öven anlayışlara ve toplumu tehdit eden her türlü yapıya karşı gayretimizi kesintisiz biçimde sürdüreceğiz.”
NTV
The post Atlas Çağlayan’ın ailesini tehdit eden 3 kişi tutuklandı, üç yeni gözaltı var first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...