reklam
reklam
reklam
reklam

ABD’de büyük savaş! Elon Musk konuştu! Hepimizi öldürebilir! İnsanlık için yaptım

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Tesla, SpaceX ve X üzere şirketlerin sahibi Elon Musk, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI şirketinin kurucuları Sam Altman ve Greg Brockman’a karşı “insanlığa yarar sağlama misyonuna ihanet ettikleri” gerekçesiyle açtığı davada konuştu.

California eyaletinin Oakland kentindeki bölge mahkemesinde görülen ve pazartesi günü heyet seçimiyle başlayan davanın ikinci gününde açılış argümanları sunuldu.

abdde-buyuk-savas-elon-musk-konustu-hepimizi-oldurebilir-insanlik-icin-yaptim-0-LzjhHZZt.jpg

MUSK KONUŞTU

Yargıç Yvonne Gonzalez Rogers’in baktığı davada Musk’ın avukatı Steven Molo, OpenAI’ın avukatı William Savitt ve Microsoft’un avukatı Russell Cohen’in yanı sıra Musk da kelam aldı.

Molo, buradaki konuşmasında, davanın finansal kar uğruna değil, “bir bütün olarak insanlığın yararı” için açıldığını savundu.

Musk olmasaydı OpenAI’ın da olmayacağını tez eden Molo, Musk’ın uğraşları ortasında önde gelen yapay zeka bilimcilerini işe almak ve eğitmek ile şirkete 38 milyon dolarlık başlangıç sermayesi sağlamanın yer aldığını söyledi.

abdde-buyuk-savas-elon-musk-konustu-hepimizi-oldurebilir-insanlik-icin-yaptim-1-1cUWQMOw.jpg

MUSK’IN DAVAYI CHATGPT’NİN MUVAFFAKİYETİNDEN ÖTÜRÜ AÇTIĞI SAV EDİLDİ

OpenAI’ın avukatı Savitt de Musk’ın hiçbir vakit OpenAI’ın “tamamen kar maksadı gütmeyen bir kuruluş olarak kalması gerektiği” istikametinde bir görüş belirtmediğini öne sürdü.

Jüriye Musk’ın “kontrol onda olduğu sürece kar emeli güden bir yapıyı desteklediğini” anlatan Savitt, ayrıyeten şirkete kelam verdiği fonların tamamını bağışlamadığını ve OpenAI’ın ek dayanak bulmak için çabalamasına neden olduğunu kaydetti.

Savitt, Musk’ın OpenAI’da “istediğini yaptıramamış” olması münasebetiyle dava açtığını savunarak, “Müvekkillerim, o olmadan yollarına devam etme ve muvaffakiyete ulaşma yüreğini gösterdiler. Bu durum Musk’ın güzeline gitmeyebilir lakin bu bir dava açmak için münasebet teşkil etmez.” tabirini kullandı.

OpenAI’ya 2019’dan bu yana milyarlarca dolar yatırım yapan Microsoft’un avukatı Cohen de iki şirket ortasındaki iştirake dair bilgi verdi.

Cohen, Microsoft’un OpenAI’ın rastgele bir ihlalinden haberdar olmadığını ve Musk’ın, varsa tasalarını direkt şirketin üst yöneticisi Satya Nadella’ya iletebileceğini kaydetti.

abdde-buyuk-savas-elon-musk-konustu-hepimizi-oldurebilir-insanlik-icin-yaptim-2-JvTtrt6s.jpg

Ayrıca Cohen, Musk’ın Microsoft’a yönelik tezlerini ChatGPT’nin muvaffakiyet yakalaması ve kendi kar emeli güden yapay zeka şirketi xAI’ı kurmasının akabinde ortaya attığını savundu.

“AMAÇ KAR ELDE ETMEK OLSAYDI BU İŞE KAYNAK AYIRMAZDIM”

Musk da buradaki konuşmasında, yapay zekanın geleceğine, insanlık nezdindeki yerine ve teşkil ettiği risklere ait öngörülerini paylaştı.

Yapay zekanın insanlığı daha müreffeh kılabileceğini lisana getiren Musk, “Ancak hepimizi öldürebilir de.” değerlendirmesinde bulundu.

Musk, yapay zekayı eğitme sürecini, çocuk yetiştirmeye benzetirken, “Bu durum, güya çok zeki bir çocuğunuz varmış üzere… Günün sonunda, o çocuk büyüyüp yetişkin olduğunda, onu tam manasıyla denetim edemezsiniz, fakat ona hakikat pahaları aşılamaya çaba edebilirsiniz. Dürüstlük, fazilet, insanlığa kıymet verme… Esasen, ‘iyi’ olmak.” diye konuştu.

Ayrıca Musk, “Tahminim o ki, yapay zeka önümüzdeki yıl prestijiyle, muhtemelen rastgele bir insan kadar zeki olacak.” dedi.

Davaya ait de konuşan Musk, OpenAI’ın kuruluşunda kilit bir rol oynadığını belirterek, şirketin kurucularının gayesinin “kar elde etmek” olsaydı, kaynaklarını bu işe tahsis etmeyeceğini söyledi.

Musk, “Bunu kar gayesi güden bir teşebbüs olarak da başlatabilirdim lakin o denli yapmamayı tercih ettim. Bunun, tüm insanlığın faydasına hizmet eden bir yapı olmasını seçtim.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık üç hafta sürmesi planlanan duruşmada, Musk’ın konuşmasına çarşamba günü devam etmesi bekleniyor.

“İNSANLIĞA YARAR SAĞLAMA MİSYONUNA İHANET” SUÇLAMASI

Elon Musk, 2024 Ağustos’ta açtığı davada Altman ve “suç ortakları” tarafından ihanete uğradığını belirterek, OpenAI’ı “kar peşinde koşmakla” suçlamıştı.

Dava dilekçesinde Musk, Altman ve ortaklarını şirketin “insanlığa yarar sağlama misyonuna ihanet” ile itham etmişti.

Kaynak : Haber7

The post ABD’de büyük savaş! Elon Musk konuştu! Hepimizi öldürebilir! İnsanlık için yaptım first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri