- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Kadınlar dünya sıralamasının 112. basamağındaki Sönmez, Melbourne kentinde düzenlenen turnuvadaki tek bayanlar ikinci çeşit maçında dünya 74 numarası Bondar ile karşılaştı.
7. kortta oynanan ve toplam 1 saat 30 dakika süren çabada rakibini 6-2 ve 6-4’lük setlerle 2-0 mağlup eden 23 yaşındaki Sönmez, Avustralya Açık’ta 3. çeşide yükselme muvaffakiyetini gösteren birinci Türk atlet oldu.
Rakibinin 4 sefer servisini kıran ulusal tenisçi, direkt puan kazandıran vuruşlarda (winner) 24’e 10 üstünlük sağlarken, 20 kolay yanılgıyla maçı tamamladı.
“EVİMDEYMİŞİM ÜZERE HİSSETTİM”
Milli tenisçi, basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.
Mücadeleye epeyce heyecanlı başladığını belirten Zeynep, tribündeki Türk taraftarların ağır dayanağına değinerek, ‘’Maçın başlangıcında epeyce gergindim. Kortu, nitekim çok sevdiğim Anna Blinkova ile paylaşmak hoştu lakin tribünlerin sesi çok yükseliyordu. Bu dayanağı hakikaten takdir ediyorum. Kortta çok sayıda Türk vardı ve kendimi evimdeymişim üzere hissettim. Başlarda biraz heyecanlı olsam da sonrasında duruma alıştığımı düşünüyorum.” diye konuştu.
Kendisini destekleyen taraftarlara teşekkür eden ulusal tenisçi, “Melbourne’deki atmosfer tek sözle inanılmazdı; kendimi İstanbul’da üzere hissettim. Tribünlerden gelen enerjiyi iliklerime kadar hissettim. Tüm seyircilerle birlikte oynuyormuşuz üzere bir duyguya kapıldım. Bu, şimdiye kadar deneyimlediğim en özel atmosferlerden biriydi.” tabirlerini kullandı.
RAKİBİ AŞİKÂR OLDU
Melbourne kentindeki turnuvadaki tek bayanlar 2. cins uğraşında dünya 94 numarası Putintseva ile klasmanın 60. basamağındaki Elsa Jacquemot karşılaştı. Fransız rakibini 6-1 ve 6-2’lik setlerle 2-0 mağlup eden Putintseva tıp atladı ve Zeynep Sönmez’in rakibi oldu.
Sönmez ile Putintseva ortasındaki 3. çeşit maçı, 23 Ocak Cuma günü oynanacak.
NTV
The post Zeynep Sönmez’den bir birinci. Avustralya Açık’ta 3. çeşide çıktı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...