reklam
reklam
reklam
reklam

Windows 11 Başlat Menüsü Daha Süratli ve Özelleştirilebilir Oluyor

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Microsoft, Windows 11 kullanıcı tecrübesini güzelleştirmek ismine tanınan Başlat menüsü üzerinde kapsamlı bir güncelleme hazırlığına girdi. Windows Central tarafından paylaşılan son bilgilere nazaran, işletim sisteminin merkezinde yer alan bu menü, görsel sadeliğini korurken fonksiyonellik açısından kıymetli yeniliklere kavuşacak. Kullanıcıların işletim sistemi üzerindeki denetimini artırmayı hedefleyen Microsoft, yeni Başlat menüsü ile ferdileştirme seçeneklerini genişleterek sistemin genel reaksiyon mühletini de önemli oranda artırmayı planlıyor. Windows 11 kullanıcıları, yakında gelecek olan bu güncellemeler sayesinde menü üzerindeki kısımları kendi gereksinimlerine nazaran yapılandırma imkanına sahip olacaklar.

• Windows 11 Başlat menüsü, görsel yapısını korurken kullanıcıya özel yapılandırma seçenekleri sunacak.
  • Kullanıcılar, Başlat menüsü içindeki önerilenler ve uygulama listesi üzere kısımları büsbütün devre dışı bırakabilecekler.
  • İşletim sistemi artık küçük yahut büyük Başlat menüsü seçenekleri ortasında manuel tercih yapılmasına müsaade verecek.
  • Yeni sürümle birlikte menünün yüklenme ve cevap verme suratı yüksek süreç yükü altında dahi artırılacak.

Kişiselleştirme Seçenekleri Artırılıyor

Windows 11’in mevcut sürümünde Başlat menüsünün boyutunu yahut içeriğini denetim etmek kullanıcılar için hayli sonlu bir tecrübeydi. Sistem, menünün hangi boyutta görüneceğine kendi algoritmaları ile karar veriyordu. Lakin geliştirilen yeni yapı ile birlikte kullanıcılar, küçük yahut büyük menü formatları ortasında kendi tercihlerini yapabilecekler. Bu, bilhassa ekran alanını verimli kullanmak isteyen profesyonel kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlayacak.

Kullanıcılar artık Başlat menüsünün içeriğini büsbütün kendi çalışma alışkanlıklarına nazaran özelleştirebilecek.

Sistem Performansı Daha Hassas Hale Getiriliyor

Yeni Başlat menüsünün en dikkat alımlı iyileştirmelerinden biri de sürat odaklı olmasıdır. Microsoft, menünün yazılımsal altyapısını optimize ederek sistem üzerindeki yükün arttığı anlarda bile menünün daha kararlı çalışmasını hedefliyor. Bu sayede kullanıcılar, uygulamalara erişim sağlarken rastgele bir gecikme yahut takılma yaşamadan çok daha akıcı bir tecrübe elde edecekler.

Önerilen içeriklerin yahut uygulama listelerinin gizlenebilmesi, menünün daha tertipli görünmesini sağlarken birebir vakitte sistem kaynaklarının daha verimli kullanılmasına da yardımcı olacak. Bu teknik geliştirmeler, genel Windows 11 performansını direkt olumlu tarafta etkileyecek bir adım olarak bedellendiriliyor.

Microsoft, bu güncellemeyle Windows 11 Başlat menüsünü çok daha süratli ve tepkisel bir hale getiriyor.

Sizce Windows 11 Başlat menüsünde öbür hangi özelliklerin değişmesini isterdiniz? Kendi özelleştirme tercihlerinizi ve bu yeni özellik hakkındaki niyetlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Shiftdelete

The post Windows 11 Başlat Menüsü Daha Süratli ve Özelleştirilebilir Oluyor first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri