- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Son dakika haberi… ABD Başkanı Donald Trump, ABD Kongre Binası’nın Temsilciler Meclisi Salonu’nda, ikinci periyodunun birinci “Birliğin Durumu” konuşmasını yapıyor.
Demokrat Kongre Üyesi Al Green, Trump’ın konuşması sırasında polis tarafından dışarı çıkarıldı.
“NÜKLEERE MÜSAADE VERMEM”
İran tansiyonuna ait konuşan Trump, “İran’da en az 32 bin protestocuyu öldürdüler. Nükleer çalışmaya tekrar başlamak istiyorlar. Muahede yapmak istiyorlar lakin onlardan ‘Nükleer silaha sahip olmayacağız’ kelamını şimdi duyamadık. İran’ın asla nükleer silaha sahip olmasına müsaade vermeyeceğim. İran’da diplomasiden yanayım lakin nükleere müsaade vermem. Hiçbir ülke ABD ordusunun kararlılığından kuşku etmemeli.” tabirlerini kullandı.
Trump’ın açıklamalarından satır başları şöyle:
ABD’nin altın çağı başladı. Misyona kaosla başladım, tarihe geçecek değişimi başlattım. Hududumuz inançta, enflasyon düşüyor, refah artıyor. ABD hiç olmadığı kadar hürmet görüyor.
Ülkemizi seven insanlara ABD’nin kapıları açık.
Biden vazifesi bize en makûs enflasyonla devretti. Düşük faizle Biden’dan kalan emlak krizini çözüyoruz.
Tarihimizde görülmemiş istihdam sayısına ulaştık. Birliğimizin durumu güçlüdür. O kadar kazanıyoruz ki ne yapacağımızı bilmiyoruz.
Otomobil kredilerini vergiden düşürülebilir hale getirdik. Amerikan çocukları için vergiden muaf Trump hesapları açtık.
Amerikan petrol üretimi günde 600 bin varilden fazla arttı. Yeni dostumuz ve ortağımız Venezuela’dan 80 milyon varilden fazla petrol aldık.
Gümrük vergileriyle ABD’ye yüzlerce milyar dolar getirdi. Savaşları bitirirken gümrük vergilerini kullandım. Alternatif formlarda, daha güçlü bir formda gümrük vergileri devam edecek.
Biden ve ortakları rekor enflasyona neden oldu. Maliyet krizini çözdük, besinde ucuzlama devam edecek.
Obamacare denen büyük sigorta şirketlerini güçlü etmeye yarayan uygulamayı kaldırdım. Maliyetleri azaltarak ilaç fiyatlarını tarihteki en ucuz noktaya getirdim. Tarihteki en yüksek noktadan en düşük noktaya getirdim.
Vazifemiz ABD vatandaşlarını korumak, göçmenleri değil.
ABD hayalini sağlayabilmek için hatayla çaba sürecek. Kongreden hatalıların mahpustan çıkmaması için yasa istiyorum. Geçen ay cinayetler bir evvelki yıla nazaran yüzde yüz düştü.
Rusya-Ukrayna savaşını bitirmek için ağır çalışıyoruz.
“İRAN, NÜKLEER ÇALIŞMAYA YİNE BAŞLAMAK İSTİYOR”
İran’da en az 32 bin protestocuyu öldürdüler. Nükleer çalışmaya yine başlamak istiyorlar. Mutabakat yapmak istiyorlar lakin onlardan ‘Nükleer silaha sahip olmayacağız’ sözünü şimdi duyamadık. İran’ın asla nükleer silaha sahip olmasına müsaade vermeyeceğim. İran’da diplomasiden yanayım lakin nükleere müsaade vermem.
Hiçbir ülke ABD ordusunun kararlılığından kuşku etmemeli.
Ukrayna aldığı tüm silahların ödemesini peşin yapıyor.
Meksika kartellerini terör örgütü olarak nitelendirdim. Dün en büyük kartellerden birini ortadan kaldırdık.
Kaynak : Haber7
The post Trump’tan canlı yayında son dakika ‘İran’ açıklamaları! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...