- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Eski Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak’ta katıldığı bir televizyon yayınında, adaylığıyla ilgili süren tartışmaları kıymetlendirdi.
Seçimi kazanan Şii parti başkanlarından oluşan Koordinasyon Çerçevesi’nin adayı olmayı sonuna kadar sürdüreceğini tabir eden Maliki, kendisine karşı alternatif adayın çıkarılması kararının yeniden kelam konusu Şii çatı kuruluşa bağlı olduğunu söyledi.
Maliki, adaylığı konusundaki ısrarını, “Şu an bu taarruz ortamında geri adım atmak Irak’ın egemenliği açısından tehlikelidir.” kelamlarıyla savundu.
ABD Başkanı Donald Trump’ın adaylığına reaksiyon vermesine de değinen Maliki, bunun Trump’ın kendisini tanımamasına karşın kimi ülkeler ve ismini vermediği iç aktörler tarafından yanıltılması sonucu olduğunu savundu.
Maliki, “Trump beni tanımıyor, benimle bir alakası yok. Adımı anmasının bir yanıltma operasyonu olduğunu düşünüyorum.” dedi.
TRUMP, MALİKİ’NİN ADAYLIĞINA REAKSİYON GÖSTERMİŞTİ
Trump, Irak’ta Maliki’nin tekrar başbakan seçilme ihtimaline reaksiyon göstererek, “Maliki’nin başbakanlık koltuğuna oturması durumunda ABD’nin artık Irak’a yardım etmeyeceğini” söylemişti.
Maliki ise, X platformundan yaptığı paylaşımda, Trump’ın açıklamalarına işaret ederek “Irak’ın iç işlerine yönelik ABD müdahalesini reddediyoruz.” demişti.
Irak’ta seçimi kazanan Şii parti önderlerinden oluşan Uyum Çerçevesi, Meclisin en büyük kümesi olarak başbakan adayının Maliki olduğunu açıklamıştı.
KAYNAK: AA
Kaynak : Haber7
The post Trump tehdit etmişti! ABD Lideri’ne rest çekti: Devam edeceğim first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...