reklam
reklam
reklam
reklam

Trump imzayı attı! Suriye, Esad’dan kalan 47 yıllık lekeden kurtuluyor

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, Suriye’nin “Teröre Destek Veren Ülkeler” listesinden çıkarılması yönündeki niyetini, yasal mecburilik kapsamında 45 günlük ön bildirim sürecini başlatarak Kongre’ye resmen bildirdi.

Yapılan açıklamada, yaptırımların kaldırılmasını ve ülkenin yine inşasını destekleyecek bu kararın alınmasında, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara idaresinin terörle uğraş alanında attığı olumlu adımların ve verdiği resmi garantilerin tesirli olduğu belirtildi.

trump-imzayi-atti-suriye-esaddan-kalan-47-yillik-lekeden-kurtuluyor-0-ZMxEEM8c.jpg

Gelişme sonrası toplumsal medya hesabından paylaşımda bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, “Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’nın talimatları doğrultusunda, Suriye’nin tarihindeki kara bir sayfayı kapattık. Eski rejimin siyasetleri sebebiyle 1979 yılında Suriye’ye uygulanan terör destekçisi ülke sınıflandırması kaldırıldı. Bu karar hasebiyle, Başkan Trump liderliğindeki ABD’ye en içten teşekkür ve takdirlerimi sunuyorum. Ayrıyeten dostum Dışişleri Bakanı Marco Rubio’ya, değerli Büyükelçi Tom Barrack’a ve Suriye’nin yanında duran herkese teşekkür ediyorum.” tabirlerini kullandı.

trump-imzayi-atti-suriye-esaddan-kalan-47-yillik-lekeden-kurtuluyor-1-sOZlR2sf.jpg

Şara ve Şeybani, Trump’ın yazdığı mektupla poz verdi.

Trump mektupta şu tabirleri kullandı:

“Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ahmed Şara;

Bugün Suriye’yi terörizmi destekleyen bir ülke olarak sınıflandırmayı kaldırmaya yönelik kararımı Kongre’ye bildirdim. Yasaya nazaran, Kongre kararı tamamlamak için 45 günlük bir inceleme yapacak.

Ülkenizin yine inşasına pürüz olan tüm manileri kaldırmaya kelam verdim ve çok yakında bunu yapabilirsiniz. Amerikalı şirketler, Suriye’ye yatırım yapmaya ve ülkenizi her zamankinden daha büyük ve daha müreffeh hale getirmeye hazır.

Bu kararın Suriye halkı üzerinde olumlu bir tesiri olacağını ve ülkelerimiz arasındaki iştiraki pekiştireceğini umuyorum.

Saygılarımla,

Donald J. Trump

ABD Başkanı.”
dedi.

KAYNAK: HABER7

Kaynak : Haber7

The post Trump imzayı attı! Suriye, Esad’dan kalan 47 yıllık lekeden kurtuluyor first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri