reklam
reklam
reklam
reklam

Su Böreği Tadında Hazır Yufkadan Börek Tanımı (Videolu)

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Su Böreği Tadında Hazır Yufkadan Börek Tanımı İçin Malzemeler

• 4 adet yufka
  • 1 adet sade soda
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 kase beyaz peynir ( ben kaşar peynir ve beyaz peynir karışık kullandım)

Su Böreği Tadında Hazır Yufkadan Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle sosunumuzu hazırlayalım bir kasenin içerisine bir adet sade soda, bir çay bardağı süt, bir çay bardağı sıvıyağ,iki adet yumurta ve şayet kullanacağınız peynir tuzsuz ise çok az da tuz ekleyelim ve karıştıralım.
  2. 4 adet yufkayı kare olacak formda üst üste koyalım ve rulo halinde saralım bir bıçak yardımıyla ince şeritler halinde keselim.
  3. Daha sonra dikdörtgen bir borcamımı bol sıvı yağ ile yağ alıyorum zira daha sonrasında böreğimizi aksi çevirip servis edeceğimiz için biraz yağını bol sürelim şerit halinde kesmiş olduğumuz yufkaları borcamın tabanına yarısını koyalım.
  4. Daha sonra hazırlamış olduğumuz sosu her yerine eşit bir halde bir kepçe yardımıyla dökelim ve bir spatula yardımıyla üzerine bastırıp düzeltelim.
  5. Sosun yarısını da üzerine dökmek için ayıralım .
  6. Arasına ben bembeyaz süzme peynir ve kaşar peynir rendesi karışık kullandım sizler dilediğiniz peyniri kullanabilirsiniz.
  7. Peynirimizi de üzerine güzelce serptikten sonra kalan yufkalarımızı üzerine koyalım, kalan sosu da üzerine büsbütün gezdirelim ve bir spatula yardımıyla üzerine bastırıp düzeltelim.
  8. 190°’de evvelce ısıtmış olduğumuz fırında üzeri kızarana dek pişirelim biraz soğuduktan sonra tepsimizi aksi çevirelim kalıbından çıkartalım böreğimizi dilimleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun
su-boregi-tadinda-hazir-yufkadan-borek-tanimi-videolu-0-vQ8exXjv.jpg

Su Böreği Tadında Hazır Yufkadan Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

su-boregi-tadinda-hazir-yufkadan-borek-tanimi-videolu-1-GprYekHM.jpg

su-boregi-tadinda-hazir-yufkadan-borek-tanimi-videolu-2-1GMzzPwU.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Su Böreği Tadında Hazır Yufkadan Börek Tanımı (Videolu) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri